Audika Blog

 • Høreapparater holder hjernen i gang

  9. november 2017

  Den måske vigtigste ting, man kan gøre for at holde hjernen i gang, når man bliver ældre, er forsat at indgå i sociale aktiviteter. En sund hørelse spiller en central rolle, når det handler om at være forbundet med mennesker og verden omkring dig. Når et ubehandlet høretab forstyrrer evnen til at være nærværende og tilstede i sociale arrangementer, øger det risikoen for at udvikle alders relateret udfordringer, som for eksempel glemsomhed, opstår i en tidligere end normalt. Der er heldigvis forholdsregler, man kan tage, for at holde følgevirkninger på afstand og opretholde en god og sund hørelse.
 • Forbered dig til dit første besøg hos en hørespecialist

  28. september 2017

  Har du aldrig har besøgt en hørespecialist før? Det kan være behjælpeligt, hvis du ved, hvad du kan forvente af dit besøg. Hvis du oplever høretab eller blot skal have tjekket din hørelse, er det altid godt at være lidt forberedt.

 • Høretab viser sig anderledes end synstab

  26. september 2017

  Både øjne og ører er vigtige sanseorganer. Begge sanseorganers ydeevne påvirkes af, at man bliver ældre. Livet træring begynder at vise sig med alderen – men på meget forskellige måder. Hvor et svækket syn gør, at det bliver sværere at læse, når skriften er lille, viser høretab sig på en anderledes måde, som ikke altid bemærkes af personen selv. 
 • Hvornår bliver støj skadeligt?

  29. august 2017

  Det vil måske overraske dig, at selv støj, som umiddelbart ikke virker for høj eller giver dig ubehag, kan gøre skade på hørelsen.
 • Du hører med hjernen

  30. juli 2017

  Vi bruger ørerne til at opfange lyd, men vi bearbejder lyden og skaber mening heraf med hjernen. Hørelse og særlig taleforståelse er ikke en mekanisk - men derimod en kognitiv proces. Med andre ord: at høre er at tænke.
 • Sådan renser du dine ører

  23. juli 2017

  Mange har en tendens til at rense ører ofte, fordi det føles rart, og de gerne vil have rene øre. Men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Ørevoks er naturligt, nødvendigt og tjener mange formål.