Hvilke udfordringer bringer sommeren din hørelse?

19 juli 2017

Få tips og tricks til at beskytte og vedligeholde dine høreapparater i det lune sommervejr.

Høreapparater består af små komponenter med avanceret og indbygget teknologi. Apparaterne er effektive, pålidelig og holdbare, og det skal de blive ved med at være – også efter sommerens varme måneder. Der er nogle få hensyn, man kan tage, for at sikre høreapparaternes forsatte effektivitet

Vær opmærksom på solcreme 

Når du smører dig ind i solcreme, skal du være opmærksom på, at du ikke rammer dine høreapparater. Skallen er lavet af plastisk og kan derfor tage skade, hvis de kommer i kontakt med nogle af de kemikalier, der er i solcreme. Direkte kontakt med kemikalier som f.eks. parfume, hårlak, myggebalsam og aftershave kan også beskadige dine høreapparater. Tag derfor dine høreapparater af, når du skal bruge produkter som disse. Lad produkterne tørre ind og vaske derefter dine hænder, før du tager apparaterne på igen. 

Hold dine høreapparater kølige

Ligesom andre teknologiske apparater kan høreapparater blive negativt påvirket af varme. Hold dem så vidt muligt udenfor direkte sollys, og efterlad dem ikke længere tid på steder, hvor der bliver meget varmt – som f.eks. i en bil eller tæt på varme apparater. 

Selvom mange høreapparater er vandafvisende 

Meget få høreapparater kan klare at blive udsat for store mængder af vand, selvom de er vandafvisende. Man skal derfor tage apparaterne af, inden man bliver fanget i en vandkamp eller svømmer en tur i poolen.

Hav gerne et tørt og sikkert sted at opbevare apparaterne, mens du er ude og svømme og efterfølgende, inden du er tør. Til det formål kan det anbefales at anskaffe en lille ”dry box”, som kan holde dine apparater tørre. De kan findes særligt brugbare, hvis man skal ud og sejle eller lave andre våde aktiviteter, hvor du skal have dine høreapparater med. 
Sidst men ikke mindst kan det være en god idé at føntørre dit hår, inden du tager dine høreapparater på.

Rengøring af dine høreapparater

Når det bliver varmt, sveder vi alle en smule mere. Der et ideelt miljø for svampe organismer at udvikle sig i. Du kan, for at undgå svampe i dine høreapparater, altid have desinfektionsklude med dig, så du kan rengøre dine apparater regelmæssigt. Du kan muligvis også få gavn af at skifte filter og domes oftere. 
Endnu en god huskeregel er at åbne dine høreapparater om natten, så der kan komme frisk luft ned til batterierne. På den måde sikrer du dig, at frisk luft kan cirkulere og derfor minimere gammel og fugtig luft.   
Hvis du oplever, at dine høreapparater bliver meget fugtige, kan du med fordel investere i et "PerfectDry Lux," som er en tørreboks til dine høreapparater, der kan fjerne fugten i løbet af 3 timer. 

Se vores tilbehør her.

Hvis du har spørgsmål; kontakt os på 70 400 200 eller bliv kontaktet af os her.