Tilskud til høreapparater

Der findes forskellige offentlige og private tilskud til høreapparater. Her på siden kan du læse om hvem, der kan få tilskud til høreapparater, og hvor meget de forskellige tilskud dækker.

Hvis du vil vide mere om tilskud til høreapparater, eller hvis du har brug for hjælp til at søge et tilskud, hjælper vi dig gerne. Kontakt os på 78 73 25 53 mandag til fredag mellem 8.00 - 16.00 og fredag mellem 8.00 - 15.30, eller klik herunder – så ringer vi dig op.

Ring mig op

Offentligt tilskud til høreapparater

Når du vælger Audika som dit hørecenter, har du mulighed for at ansøge din region om offentligt tilskud til dine høreapparater, hvis du opfylder betingelserne for det offentlige tilskud.

Du skal desuden være fyldt 18 år og have et dokumenteret høretab. Tilskuddet er ikke formue- eller indtjeningsbestemt.

Det offentlige tilskud til høreapparater varierer fra år til år. I 2021 kan du få et tilskud på op til 4.176 kr. på behandling af første øre, og et tilskud på 2.381 kr. på behandling af andet øre. Vælger du høreapparater, der koster mere end det, skal du selv betale merudgiften.

Du kan få tilskud til høreapparater fra det offentlige hvert fjerde år.

Læs mere om vores høreapparater her.

audika-nuance-021_tilskud-(1)

Hvis du er folkepensionist eller førtidspensionist efter reglerne fra før 2003 og har udgifter til dine høreapparater, kan du søge din kommune om helbredstillæg. Om du er berettiget til det kommunale helbredstillæg afhænger af din personlige tillægsprocent, som angiver, hvor meget du kan få i tillæg til din pension, samt din formue.

Med et helbredstillæg fra kommunen kan du få op til 85% tilskud til dine egne udgifter til høreapparater. Hvor meget, du kan få dækket, afhænger ud over dine egne økonomiske forhold også af din kommune, der kan have et beløbsloft for tilskud til høreapparater.

Læs om behandling af nedsat hørelse her.

tilskud-01


Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark i gruppe 1,2 eller 5 kan du få tilskud til høreapparater. Hvis du er medlem af gruppe 1 eller gruppe 2, kan du få op til 1500 kr. i tilskud pr øre i 2021. Indenfor en periode på 12 måneder, kan du maksimalt få tilskud til høreapparater på 3000 kr. Er du gruppe 5-medlem kan du højst få 1000 kr. i tilskud pr øre i 2021, mens det maksimale tilskud over en periode på 12 måneder er på 2000 kr.

Har du brug for nye høreapparater? Du kan læse mere om vores forskellige typer af høreapparater her.

Vi samarbejder med Danske Seniorer. Danske Seniorer er en landsdækkende organisation, der blandt andet arbejder for at seniorer har nem og billig adgang til helbredsmæssige undersøgelser og behandling – herunder anskaffelse eller udskiftning af høreapparater.

Er du i tvivl om, hvor godt du hører? Få en indikation med vores online høretest.

Vi hjælper dig igennem hele processen

Har du spørgsmål til tilskud, er du velkommen til at kontakte os på 70 400 200 mandag - torsdag mellem kl. 8.00 - 16.00 og fredag mellem 8.00 og 15.30. 

Vi tager gerne en snak om dine muligheder og hjælper med papirarbejde.

Ring mig op        Bestil en gratis høretest


COVID-19: Gældende retningslinjer fra 29.11.21
Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, hvorfor det er et krav, at alle besøgende i vores klinikker enten skal bære mundbind, visir eller have gyldigt coronapas. Hvis du oplever symptomer på coronavirus, vil vi bede dig om at kontakte os på 70 400 200, så vi kan finde en ny tid.