Tegn på høretab

Det menneskelige øre er et af de mest avancerede og hurtigst opfattende organer. Som årene går, vil ørets ydeevne påvirkes på samme måde som resten af vores krop. Heldigvis er der hjælp at hente, når et høretab begynder at vise sig. 

Bestil en gratis høretest

Tegnene på høretab kan være svage og udvikle sig gradvist, eller de kan være tydelige og opstå pludseligt. I begge tilfælde bliver det sværere at høre visse lyde og stavelser. Du kan høre, at en person taler, men ikke hvad han eller hun siger, og må derfor ofte bede personen om at gentage sig selv. Det kan også være svært at høre i støjende omgivelser, f.eks. på konferencer, restauranter eller i et fyldt mødelokale. Det kan resultere i frustration og afbud til sociale aktiviteter og i værste fald depression og ensomhed. Hvis du genkender nogle af disse tegn, anbefaler vi, at du får lavet en høretest. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Test din hørelse online

Hvis du er i tvivl, om du har nedsat hørelse, kan du bruge vores online høretest som indikator af, hvor godt du hører. Testen er bygget op omkring forskellige lyttesituationer samt et par spørgsmål, du skal svare på.

Start online høretest

Vi kan hjælpe dig

Hvis du genkender tegn på høretab hos dig selv eller en af dine nærmeste, er det vigtigt at søge hjælp. Bestil en tid hos en af vores hørespecialister. Vi vil gerne hjælpe dig.

hearing-loss-related-worries

Bekymringer ved høretab

Erkendelse af et høretab kan være svært og forbundet med mange bekymringer, men hvis det ikke bliver behandlet, kan det påvirke din livskvalitet i en negativ retning. Det kan blive udmattende at deltage i sociale arrangementer, fordi du har svært ved at forstå, hvad andre siger. Samtaler kan derfor tage så meget af din mentale energi, at høretab kan lede til irritation, negative tanker, vrede, stress og depression. Det kan også reducere din præstation på jobbet eller på din uddannelse, fordi du får sværere ved at fokusere. Høretab kan tilmed bidrage til mindsket opmærksomhed, så det kan udgøre en risiko for personlig sikkerhed af færdes i trafikken.

Der er mange, som vil hjælpe dig

Det er ofte familiemedlemmer, der bemærker et høretab, før personen selv bliver opmærksom på det. Hvis du, eller en du kender, har et høretab, og de bekymringer der følger med, anbefaler vi på det kraftigste, at du søger hjælp. Med den rette behandling bliver de berørte mindre frustreret, mindre trætte og får mere energi til at deltage i livet, som udfolder sig rundt om dem.
 

Kontakt os

*
*
*
*
Find-your-local-hearing-center_Mastersite

Find dit nærmeste
hørecenter

Find hørecenter