Test din hørelse

Tag vores gratis online høretest

Har du en mistanke om, at du har et høretab? Vores online høretest vil give dig en indikation af, hvor godt du hører ved brug af eksempler på hverdagens lyttesituationer og tilhørende spørgsmål.

Denne online høretest er en screening og ikke en diagnostisk vurdering af din hørelse. Den kan hjælpe med at give dig en indikation på, om du har nedsat hørelse, men den kan ikke erstatte en komplet høreprøve, som du kan få hos en af vores høreklinikker.

Hearing-aids-fit-for-any-ear

Har du brug for høreapparater?

Du har måske oplevet, at en af dine nære har påpeget, at du har svært ved at høre. Du har måske oplevet et pludseligt høretab i forbindelse med en koncert. Det kan også være, du har oplevet, at ekstrem støj har forårsaget længerevarende skade på et af dine ører. Hvis du har mistanke om, at du har et høretab, anbefaler vi, at du læser mere om tegn, der kan indikere et høretab.

Læs mere om tegn på høretab her

Hvad er årsagerne til høretab?

Den mest almindelige årsag til høretab er aldersbetinget. Med alderen bliver vores hørelse gradvist svækket, og vi får sværere ved at høre højfrekvenslyde som f.eks. børne- og kvindestemmer. En anden udbredt årsag til høretab er forbundet med overeksponering af ekstrem støj i længere perioder, som kan resultere i høreskader.

Læs mere om årsager til høretab

intro-treating-hearing-loss-the-interview

Sådan virker en online høretest

Vores online høretest giver dig en brugbar indikation på, hvor godt du hører. Det er en sceening af din hørelse og kan ikke erstatte en komplet høreprøve, som du kan få foretaget hos en af vores høreklinikker.

Mange mennesker bruger online høretests eller apps til at få bekræftet eller afkræftet mistanken om, at de har nedsat hørelse. Intet resultat af en online høretest er hundrede procent præcis, fordi det er umuligt at sikre, at lydniveauet er korrekt kalibreret, da man selv vælger, hvor højt lydniveauet på lydklippene er.

De bedste online høretests kombinerer et evalueringsskema med spørgsmål og en lyttetest med baggrundsstøj. Elementerne supplerer hinanden i vurderingen af din evne til at skelne mellem tale og støj uden at skulle garantere et bestemt lydniveau.

Denne online høretest giver ikke en diagnostisk vurdering af din hørelse. En komplet vurdering af din hørelse kan du få ved at bestille en høretest hos en af vores hørespecialister i en af vores høreklinikker.

Find din nærmeste høreklinik