Congenital_hearing-loss_1920x700

Medfødt høretab

Nogle mennesker er født med nedsat hørelse, som enten er arvelig eller opstået under graviditet eller fødsel. I dag bliver alle børn screenet efter fødslen, derfor bliver mange tilfælde af nedsat hørelse opdaget hurtigt. Det kan dog være svært at opdage medfødt hørenedsættelse, hvis det kun optræder i mild grad, på det ene øre eller udvikles senere i livet. Ældre mennesker har muligvis ikke fået screenet hørelsen og kan derfor have levet med medfødt hørenedsættelse hele livet. 

 

Hereditary-congenital-hearing-loss

Medfødt hørenedsættelse

Mange former for medfødt hørenedsættelse er genetiske. Personer med denne type af høretab arver det ofte fra sine forældre. Denne genetiske overførsel forårsager et tab af funktionalitet i høreorganet og viser sig oftest ved fødslen eller kort tid herefter.

 

1-out-of-4

Medfødt hørenedsættelse, der ikke er arvelig 

Ca. 1 ud af fire tilfælde af medfødt hørenedsættelse er ikke-genetisk. Disse skyldes oftest sygdom eller traume inden eller under fødslen.

De mest almindelige årsager til ikke-arvelig medfødt hørenedsættelse:

  • Infektioner under graviditeten såsom røde hunde eller mæslinger
  • For tidlig fødsel 
  • Lav fødselsvægt
  • Fødselsskader 
  • Diabetes hos gravide

Tidlig identifikation og er vigtig

Hørenedsættelse kan være svært at opdage hos nyfødte og mindre børn. Tidlig behandling er dog altafgørende for barnets sproglige udvikling, dannelse og sociale liv. Men det stopper ikke, når vi bliver voksne; behandling af høretab er vigtig for alle for at sikre skarpsindighed og social inklusion for alle.

Høreapparater til mange former for høretab

De fleste former for høretab kan behandles. Derfor har vi høreapparater til alle former for nedsat hørelse - fra mildt til svært høretab. Vores fokus er at hjælpe mennesker med at høre bedre, så de kan kommunikere, lære og nyde livet.

Find det rette høreapparat

 

Kontakt os

*
*
*
*
Find-your-local-hearing-center_Mastersite

Find dit nærmeste
hørecenter

Find hørecenter