Blog

Genopladelige batterier til høreapparater

BidragAudika

29-03-2018 00:00:00

Mange enheder, som vi bruger dagligt, er i dag genopladelige: telefon, højtaler, computer, kamera og endda nogle biler og cykler.

Nu er tiden også kommet til genopladelige batterier til høreapparater. Vi har samlet information, fordele og ulemper ved engangs - og genopladelige batterier her. 

Traditionelle batterier til høreapparater 

Traditionelle batterier til høreapparater er til brug én gang, hvorefter de skal skiftes ud med nogle nye. Disse batterier findes i fire størrelser: 10, 13, 312 og 675, og skal ofte skiftes hver eller hver anden uge. Levetiden på batterier til høreapparater afhænger af, hvor meget du bruger dine høreapparater. Hvis du bruger dine høreapparater i forbindelse med de mange enheder, som høreapparater kan forbindes til – som for eksempel: dørklokken, kaffemaskine, tv eller computer, skal du skifte batterier lidt oftere. Det kan sammenlignes med batteriet på din telefon. Jo mere du bruger den, jo hurtigere løber den tør for strøm.

Hvis batterierne i dine høreapparater løber tør for strøm, virker de ikke, og de kan derfor ikke hjælpe dig med at høre. Det er derfor en god idé at have nogle ekstra batterier til dine høreapparater med i tasken, uanset om du bruger almindelige batterier eller genopladelige batterier. 

Hvordan skifter man batterier i høreapparater?

Batterier til høreapparater er meget små, og det kan derfor være en udfordring at skifte gamle batterier ud med nye. Når du skal skifte batterierne, skal du åbne en lille batteriskuffe i høreapparatet, hvorefter du kan tage det gamle batteri ud og indsætte det nye. Husk at lukke batteriskuffen efterfølgende. 

Har brugen af batterier miljømæssige konsekvenser?

Traditionelle batterier til høreapparater er til skade for miljøet, fordi de ikke kan genbruges. Der er derfor miljømæssige fordele ved at skifte de traditionelle batterier ud med genopladelige batterier. De fleste mennesker bruger høreapparater på begge ører. Hvis du skal skifter batterier hver uge, vil du derfor bruge 104 batterier fordelt på et år. Det er mange batterier, der skal smides ud og ikke kan genanvendes. 

Prisen for batterier til høreapparater

Batterier til høreapparater er i Danmark gratis til distribution af høreapparatsproducenten, Oticon. 

Fordelen ved genopladelige batterier

Ligesom en telefon skal høreapparater bruge strøm. Det er nemt bare at sætte genopladelige høreapparater i opladeren/ladestationen om natten, mens du sover og ikke skal bruge dem. Når du vågner næste morgen, er batterierne fuldt opladet og kan holde til hele den kommende dag. 
Fordelen ved genopladelige batterier er værd at overveje. Du behøver ikke længere at skifte batterier i dine høreapparater hver eller hver anden uge.

Hvordan oplader batterier i høreapparater?

Ladestationen til høreapparaterne er lavet til at holde høreapparaterne. En lille metalkontakt på bunden af høreapparatet fører strøm til batteriet. Ladestationen anbringes af mange på deres sengebord, så de kan tage deres høreapparater af som det sidste om aftenen og tage høreapparaterne på som det første om morgenen. 
Når høreapparaterne er opladet, informeres du ved en lille lyskilde, der tændes. Ladestationen kan sagtens tages med, hvis du skal ud og rejse.

Kan man få genopladelige høreapparater til alle former for høretab?

Genopladelige batterier til høreapparater har dog nogle begrænsninger, som du skal være opmærksom på. De kan ikke forenes med alle former for høretab. Et kraftigt høretab kræver ofte mere forstærkning af lyden, som dertil bruger mere strøm. Batterier i genopladelige høreapparater har en kortere levetid end traditionelle batterier har, og de derfor kræver oftere genopladning. 

Hvorfor skal du vælge genopladelige høreapparater?

Vi har listet nogle fordele og ulemper ved brugen af genopladelige – og traditionelle batterier til høreapparater her. 

Genopladelige batterier 
Traditionelle batterier 
✓ Praktisk og nemt  ✓ Tilgængeligt universelt 
✓ Fleksibel (hybrid løsning)  ✓Pris - gratis i Danmark  
✓ Miljøvenlig  X Regelmæssig udskiftning af batterier 
X Ekstra investering  X Mere forurenende for miljøet 
X Kan ikke anvendes til alle høreapparater   

 

Genopladelige høreapparater hos Audika

Vi tilbyder genopladelige batterier, eller som vi kalder det – hybrid batteriteknologi. Det er nemlig også muligt at bruge traditionelle batterier, selvom du normalt bruger genopladelige batterier. Det er praktisk i tilfælde af, at du har glemt din oplader, når du er ude at rejse, eller hvis der skulle forekomme et strømsvigt. 

Du kan få  genopladelige batterier til høreapparatet, Oticon Opn™. Høreapparatet giver dig mulighed for at høre i 360°, som støtter hjernens naturlige måde at høre på.

Hvis du har spørgsmål til genopladelige batterier eller andet, er du velkommen til at kontakte os på 78 73 23 57 eller lave en henvendelse via denne side, så vil vi vende tilbage så hurtigt som muligt.