Billedet viser kvinde, der får behandling for høretab

Behandlingsmuligheder for høretab i 2024

Avanceret behandling af høretab

I dag har vi mere avancerede muligheder for behandling af høretab end nogensinde før. Hos Audika er vores certificerede hørespecialister uddannet til at finde den mest optimale behandling til dine unikke hørebehov.

I tilfælde af at du har høretab, tilbyder vi den nyeste teknologi for at hjælpe dig med at høre bedre. Det starter med en grundig undersøgelse af din hørelse. 


Bestil en GRATIS høretest  30 dages uforpligtende prøveperiode
Billedet viser høreapparater som behandlingsmulighed for høretab

5 trin til bedre hørelse

ikon af person med hovedtelefoner på
1. Lær, hvordan du genkender tegn på høretab
Tegn på høretab
2. Bestil en GRATIS høretest i et hørecenter nær dig
Bestil en høretest
høreapparatikon
3. Få en gratis og uforpligtende prøveperiode
Gratis 30 dages prøveperiode
ikon, der viser en pose penge
4. Find ud af, hvilke tilskud du kan gøre brug af
Tilskud til høreapparater
Ikon, der viser et skjold med et øre
5. Hør bedre og lev det liv du gerne vil leve uden begrænsninger. Fri service og garanti i 4 år
Service efter køb

Typer af behandlinger for høretab

Når din hørespecialist forstår dine behov og har foretaget en vurdering af din hørelse, vil dine behandlingsmuligheder blive præsenteret for dig. De mest almindelige behandlingsmuligheder er:

  • Høreapparater
  • Fjernelse af ørevoks
  • Medicin (antibiotika mod infektioner og antihistaminer mod allergi)
  • Cochleaimplantater
  • Knogleforankrede høresystemer

Hvis høreapparater anbefales som en del af din behandlingsplan, vil din hørespecialist præsentere de tilgængelige løsninger for dig. Der er mange muligheder tilgængelige, der kan passe til dine høre- og kommunikationsbehov.

Typer af høreapparater

Billede viser kvinde få høreapparater tilpasset

Begynd din rejse til bedre hørelse i dag:
Bestil en gratis høretest

Tag det første skridt til en bedre hørelse ved at bestile en høretest i et af vores hørecentre. Aftalen er gratis og uforpligtende. 

Typer af høretab og behandling

Der er forskellige typer af høretab, og de påvirker hver især forskellige dele af øret. Hertil følger derfor også forskellige anbefalinger til behandling. De mest almindelige typer af høretab kaldes konduktivt og sensorineutralt, men der findes også andre typer. Du kan læse om behandlingsmuligheder for typerne af høretab ved at klikke på de specifikke høretabstyper og årsager herunder.

Vidste du?

Personer med høretab venter i gennemsnit 7 år, før de vælger at søge behandling. 

Det er nemt og smertefrit at få en høreprøve og hertil behandling af et evt. høretab, hvis det viser sig at være tilfældet. Faktisk fortryder de fleste høreapparatbrugere, at de ikke søgte hjælp tidligere.  

Konsekvenser af ubehandlet høretab
Billede viser glad mand med andre omkring et middagsbord
Fordele ved at behandle dit høretab

Behandling af et høretab har en lang række dokumenterede fordele:

  • bedre kommunikation
  • forbedret socialt engagement
  • forbedret livskvalitet
  • forbedret ydeevne på arbejdet
  • øget grad af selvtillid

Bestil en gratis høretest     Høreapparatmærker og -modeller

Oplev høreapparatmodeller til alle grader af høretab

At kende graden af et høretab er et vigtigt skridt mod at forstå, hvad der kan være det bedste høreapparat for dig. Uanset graden af et høretab, vil din hørespecialist oplyse dig om de tilgængelige muligheder, der passer til dine specifikke behov. 

Grad af høretab

  Invisible-in-the- canal
Usynlig i-øret
Completely-in-the-canal
Helt inde i øret
In-the-canal
I-øret
Half/Full shell in-the-ear
Halv/hel skal i-øret
miniRITE (Receiver-in- the-ear)
miniRITE (modtager-i-øret)
miniRITE R (Receiver-in- the-ear)
miniRITE R (modtager-i-øret)
Behind-the-ear Plus Power
Bag-øret Plus + Ultra Power
Mildt til 
moderat
høretab
Alvorligt
høretab 

Markant
høretab

Mildt til moderat høretab

Når du skal finde et høreapparat til at behandle mildt til moderat høretab, findes der en bred vifte af høreapparatmodeller at vælge imellem. Både i-øret og bag-øret høreapparater er velegnede, og funktionerne kan tilpasses efter dine præferencer.

Alvorligt høretab

I tilfælde af alvorligt høretab er bag-øret høreapparater den mest almindelige type høreapparat, fordi de typisk har den batteristrøm og teknologi, der kræves til effektivt at behandle alvorligt høretab. Høreapparater med hel skal i øret kan også være en mulighed, afhængigt af dine hørebehov. Uanset hvilken mulighed du vælger, kan funktionerne i høreapparatet tilpasses til dine personlige behov.

Kraftigt høretab

Hvis et kraftigt bag-øret høreapparat ikke forbedrer evnen til at høre væsentligt i hverdagen for mennesker med kraftigt høretab, kan en hørespecialist anbefale kirurgiske løsninger såsom cochleaimplantater eller benforankrede høresystemer.

Læs vores 3-trins vejledning til at finde det bedste høreapparat til dine behov

Ofte stillede spørgsmål om behandling af høretab

Billede af Bobae Veronica Kim, klinisk audiolog og international instruktør
Bobae Veronica Kim, hørespecialist og international instruktør

Bobae Veronica Kim er akkrediteret klinisk audiolog og international instruktør. Hun har en forskerstilling på University of Melbourne og en æresforskerstilling på University of Adelaide.

Bobae har en bachelorgrad i økonomi fra University of Sheffield, Storbritannien. Hun har også en bachelor i farmakologi fra University of Adelaide og en kandidatgrad i Clinical Audiology fra Flinders University.

Kilder

1. Beck D.L. (2012) British Academy of Audiology. Præsentation på podiet

2. Clason, D. (2017, 13. juli). Kan allergi påvirke dine ører og forårsage høretab? Sund hørelse. https://www.healthyhearing.com/report/51352-Can-allergies-cause-hearing-loss.

3. Clason, D. (2020, 21. januar). Dobbelt sensorisk svækkelse: Høretab og synstab. https://www.healthyhearing.com/report/52555-How-hearing-loss-is-different-than-losing-your-vision.

4. Clason, D. (2019, 29. oktober). Årsager til sensorineural døvhed (SNHL). Sund hørelse. https://www.healthyhearing.com/report/50276-Common-causes-of-sensorineural-hearing-loss.

5. G Livingston, Jonathan Huntley, Andrew Sommerlad, et al. Dementia prevention, intervention, and care: 2020 report of the Lancet Commission. The Lancet. 30. juli 2020.

6. Frank R. Lin, M. D. (2011, 1. februar). Hearing Loss and Incident Dementia. Archives of Neurology. https://jamanetwork.com/journals/jamaneurology/fullarticle/802291.

7. Hearing Industries Association. (2019, 27. marts). MT10: MarkeTrak 10. Marketing Research, Inc.

8. Hearing Loss Association of America. (2018, maj). Tror du, at du har høretab? https://www.hearingloss.org/wp-content/uploads/HLAA_DoYouThinkYouHave_Hearing-Loss.pdf?pdf=DoYouThink

9. Juul Jensen (2018). At opnå normal hørelse. Oticon hvidbog.

10. Juul Jensen (2019). Oticon Opn S klinisk evidens. Oticon hvidbog.

11. Mroz, M. (2020, 4. maj). Typer af høretab - Lær om sensorineuralt, konduktivt og blandet. Sund hørelse. https://www.healthyhearing.com/help/hearing-loss/types.

12. Oticon Opn S™ høreapparater l Oticon. https://www.oticon.com/breaking-the-rules.

13. Santurette, S., Ng, E. H. N., Juul Jensen, J., & Man K. L., B. (2020). Oticon More kliniske beviser. Oticon hvidbog.

14. U.S. Department of Health and Human Services. (2020, 14. december). Pludselig døvhed. National Institute of Deafness and Other Communication Disorders. https://www.nidcd.nih.gov/health/sudden-deafness.

15. U.S. Department of Health and Human Services. (2020, 14. december). Støjfremkaldt høretab. National Institute of Deafness and Other Communication Disorders. https://www.nidcd.nih.gov/health/noise-induced-hearing-loss.

16. Victory, J. (2020, 7. april). Knogleforankrede høresystemer: Det du behøver at vide. Sund hørelse. https://www.healthyhearing.com/help/hearing-aids/bone-anchored.

17. Victory, J. (2021, februar) ) Pludselig høretab på det ene øre. Sund hørelse. https://www.healthyhearing.com/report/52462-Sudden-hearing-loss-getting-to-the-bottom-of-it