Livet er værd at høre

’Når du mister dit syn, mister du kontakten med ting. Når du mister din hørelse, mister du kontakten med mennesker.’

Immanuel Kant

 

At høre er en essentiel del af livet, fordi det forbinder mennesker. Et tab af hørelse kan distancere dig fra verden omkring dig. Det er grunden til, at vi gør os særlig umage for at lære om vores kunders verden og forstå den rolle, som lyd spiller i den enkeltes hverdag. Det gør vi for, at vores kunder kan vedholde de gode forbindelser til andre mennesker – så de kan få mere ud af livet.

Bestil en gratis høretest

1-out-of-6

1 ud af 6 voksne oplever en grad af nedsat hørelse

  • Høretab er den tredje mest almindelige lidelse blandt voksne. I dag lever millioner af mennesker med nedsat hørelse.
  • Et høretab kan lede til isolation, depression, nedsættelse af den kognitive funktion og demens. Det er derfor vigtigt at påbegynde behandling så hurtigt som muligt.

Test din hørelse online

Hvis du er i tvivl, om du har nedsat hørelse, kan du bruge vores online høretest som indikator af, hvor godt du hører. Testen er bygget op omkring forskellige lyttesituationer samt et par spørgsmål, du skal svare på.

Start online høretest

Din hjerne arbejder hårdere end dine ører

  • Lige meget om du sidder på en café, taler i telefon, eller lytter til musik, filtrerer din hjerne utallige irrelevante lyde fra, så du kan koncentrere dig om den information, du leder efter.
  • Et normalt fungerende høresystem kan genkende lavfrekvenslyde som for eksempel dyb bas og højfrekvenslyde som fuglekvidder. Systemet kan også bearbejde meget svage lyde som summen fra en myg og meget stærke lyde som lyden fra en flymotor, der starter. Hjernen hjælper med at klarlægge, hvor en lyd kommer fra og giver dig derudover en fornemmelse af størrelsen på det rum, du står i.

Sådan fungerer hørelsen

The Inner Ear

Det indre øre 

Lydbølger sætter små hårceller i bevægelse. Bevægelserne bliver fanget af sanseceller, som sender elektriske impulser til hjernen.

The Middel Ear

Mellemøret 

Tre små knogler og trommehinden udgør mellemøret: Hammeren, ambolten og stigbøjlen. De arbejder sammen for at forstærke lydbølger.

The Outer Ear

Det ydre øre  

Formen på øret sikrer, at lydbølger bliver fanget og ledt gennem øregangen og ind i trommehinden.

Auditory_system

Hjernen 

Når elektriske impulser er sendt til hjernen, bearbejder hjernen informationerne, hvorefter den vælger, hvad der er relevant i den enkelte situation og handler på det.

Det er vigtigt at behandle høretab 

Jo før du handler på det, jo før kan du stoppe udviklingen af de negative følger, der kan være af et høretab. Herefter kan du begynde at få skarpheden, selvtilliden og kontrollen tilbage. 

Forskning har utallige gange påvist den betydelige indvirkning, som høretab har på både den sociale, psykologiske og kognitive præstation. Over tid kan reduceret stimulation af hørelsen svække hjernens evne til at bearbejde og genkende tale. Når du ikke kan høre, hvad der sker omkring dig, lider din skarpsindighed. Høretab kan lede til isolation, depression, nedsættelse af den kognitive funktion og demens. Det er er derfor vigtigt at begynde behandlingen så tidligt som muligt.

Find-your-local-hearing-center_Mastersite

Find dit nærmeste
hørecenter

Find hørecenter