Livet er værd at høre

’Når du mister dit syn, mister du kontakten med ting. Når du mister din hørelse, mister du kontakten med mennesker.’

Immanuel Kant

At høre er en essentiel del af livet, fordi det forbinder mennesker. Et tab af hørelse kan distancere dig fra verden omkring dig. Det er grunden til, at vi gør os særlig umage for at lære om vores kunders verden og forstå den rolle, som lyd spiller i den enkeltes hverdag. Det gør vi for, at vores kunder kan vedholde de gode forbindelser til andre mennesker – så de kan få mere ud af livet.

Bestil en gratis høretest

1 ud af 6 voksne oplever en grad af nedsat hørelse

Høretab er den tredje mest almindelige lidelse blandt voksne. I dag lever millioner af mennesker med nedsat hørelse.

Et høretab kan lede til isolation, depression, nedsættelse af den kognitive funktion og demens. Det er derfor vigtigt at påbegynde behandling så hurtigt som muligt.

Billedet viser kvinde foran en laptop med hovedtelefoner på

Online høretest

Vores online høretest tager kun 5 minutter, og du vil modtage dine resultater med det samme!
Spørgsmål 1 af 1
Har du taget en online høretest før?

Step 1 af 4

Din hjerne arbejder hårdere end dine ører

Lige meget om du sidder på en café, taler i telefon, eller lytter til musik, filtrerer din hjerne utallige irrelevante lyde fra, så du kan koncentrere dig om den information, du leder efter.

Et normalt fungerende høresystem kan genkende lavfrekvenslyde som for eksempel dyb bas og højfrekvenslyde som fuglekvidder. Systemet kan også bearbejde meget svage lyde som summen fra en myg og meget stærke lyde som lyden fra en flymotor, der starter. Hjernen hjælper med at klarlægge, hvor en lyd kommer fra og giver dig derudover en fornemmelse af størrelsen på det rum, du står i.

Det er vigtigt at behandle høretab

Jo før du handler på det, jo før kan du stoppe udviklingen af de negative følger, der kan være af et høretab. Herefter kan du begynde at få skarpheden, selvtilliden og kontrollen tilbage.

Forskning har utallige gange påvist den betydelige indvirkning, som høretab har på både den sociale, psykologiske og kognitive præstation. Over tid kan reduceret stimulation af hørelsen svække hjernens evne til at bearbejde og genkende tale. Når du ikke kan høre, hvad der sker omkring dig, lider din skarpsindighed. Høretab kan lede til isolation, depression, nedsættelse af den kognitive funktion og demens. Det er er derfor vigtigt at begynde behandlingen så tidligt som muligt.

Støjfremkaldt høretab
Denne form for høretab opstår ofte i forbindelse med overeksponering af ekstrem støj. Det truer særligt hørelsen i faggrupper som børnehavepædagoger, fabriksarbejdere, militærfolk og landmænd. Rockkoncerter og høretelefoner kan også skade hørelsen, hvis lydniveauet er for højt. Det er derfor vigtigt at beskytte sine ører, når man bliver udsat for voldsom støj.
Aldersbetinget høretab
Dette høretab opstår på baggrund af daglige og livslange tæring på høresystemet. De mest almindelige symptomer herpå er udfordringer med at høre dæmpede bløde stemmer og tale, når der er baggrundsstøj. Pårørende lægger ofte mærke til et aldersbetingede høretab, før den pågældende person selv bemærker det.
Aldersrelateret høretab
Tinnitus
Tinnitus kan være et symptom på en underliggende lidelse, såsom høretab eller høreskader, og det kan have stor indflydelse på nogle personers liv. 80 % af dem, som lider af tinnitus, oplever også en grad af høretab uden at være klar over det. De vil muligvis kunne få glæde af et høreapparat.
Tinnitus