Køb høreværn fra Elacin hos Audika

Høreværn fra Elacin

Høreværn er din bedste investering hvis du vil undgå permanente høreskader, og hos Audika forhandler vi høreværn og ørepropper fra Elacin der kan bruges i en række forskellige scenarier hvor du har brug for at skærme af for lyden. 

Hvad end du har brug for hørepropper når du skal sove, eller høreværn når du er på byggepladsen med meget støj, så laver Elacin høreværn i verdensklasse med høj komfort. 

Find klinik

Beskyt dine ører

Dine ører bliver hver dag udsat for lidt af hvert, og du kender sikkert følelsen af at komme fra et støjende til et stille miljø, hvor ørerne og hjernen får ro. Foruden at støj gør os trætte, så kan arbejde i støjende miljøer også udvikle høreskader, som f.eks. tinnitus, på længere sigt, og når først skaden er sket, så kan det ikke gøres om. Derfor er det vigtigt at du passer på dine ører ved at bruge formstøbte høreværn eller ørepropper. 

Hvis du vil vide mere om ørepropper eller høreværn fra Elacin, så ring til os på 70 400 200, eller find din nærmeste Audika klinik her

Sovepropper når du skal blokere støj ude

Elacin Relax

Når du skal blokere støjen ude for at koncentrere dig, eller når du skal sove, så er Elacin Relax det oplagte valg. Lavet specifikt til dine ører i et ekstra blødt og let materiale, så du slet ikke bemærker at du har dem på. Oplagt at bruge som sovepropper hvis din partner snorker, eller du skal sove mens der er larm. 

Øg din koncentration når du har brug for det. Lyden fra vækkeure, brand- og røgalarmer kan stadig høres. 

Oplagt til: Studerende, personer der ofte rejser, personer med skiftende arbejdstider eller partnere der snorker.

Ørepropper fra Elacin til koncerter

Elacin Music

Hvad end du er musikelsker eller musiker/DJ, så gælder det om at beskytte din hørelse når du er de steder hvor guitaren bliver skruet ekstra op, og gerne uden at fjerne nuancerne i musikken. Med ørepropper fra Elacin får du taget toppen af lydniveauet, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. 

Optimeret så tale går klart igennem. 

Oplagt til: Professionelle og amatør musikere og DJ's, lydteknikere, koncertgæster

Husk høreværn som håndværker

Elacin Atwork

Det kan være svært at føre en samtale mens man er på byggepladsen, og der er godt gang i maskinerne. Men med et høreværn fra Elacin bliver det hele lidt nemmere, for tale går igennem, mens støjen bliver holdt ude. Perfekt til når kommunikationen ikke må svigte i vigtige situationer. 

Om det er tungt maskineri på byggepladsen, eller lyden af boremaskiner eller rundsave på den mindre byggeopgave. 

Oplagt til: industrielle miljøer, callcentre, byggepladser o.lign. hvor der er støjende mens man arbejder. 

Beskyt dine ører når du svømmer med svømmepropper

Elacin Swim

Beskyt dine ører under vand, hvad end du skal svømme, dykke eller surfe. Med svømmepropper fra Elacin sikrer du at vand ikke kommer ind i dine ørekanaler når du er under vand. 

Svømmepropperne bliver speciallavet til dine ører, i et materiale der flyder på vand. 

Oplagt til: Svømmere, og personer der dyrker vandsport.

5 rigtig gode grunde til hvorfor du skal bruge høreværn

5 gode grunde til at bruge høreværn

Det er vigtigt at passe på din hørelse, men mangler du et par gode grunde til hvorfor du skal bruge høreværn eller ørepropper, så får du dem her:

  1. Permanente høreskader kan ikke helbredes, men kun lindres
  2. Arbejde med vedvarende støjbelastning over 80 dB indebærer risiko for høreskader
  3. Forebyggelse med høreværn eller ørepropper nedsætter risikoen for høreskader
  4. Et godt høreværn afskærmer de skadelige lyde, og lukker de vigtige lyde ind
  5. Koncentrationen øges, når baggrundsstøjen forsvinder

Ofte stillede spørgsmål om høreværn

Elacin høreværn

Vi ved alle at vores hørelse er vigtig, for uden den skulle vi bruge langt flere kræfter på at bearbejde de mange informationer og input vi får i løbet af en dag. Det er dog ikke alle der er lige gode til at passe på hørelsen ved at bruge høreværn eller ørepropper i støjende situationer. Hvad end det er på byggepladsen eller til koncerten, så er det oplagt at beskytte sine ører. 

Høreværn og ørepropper kan dog også bruges i en lang række andre situationer. Mange vælger at bruge ørepropper til eksamener for at skærme al unødvendig støj fra, og i stedet holde 100% fokus på opgaven. Andre vælger sovepropper hvis de har en partner der snorker så meget, at det forstyrrer søvnen, og så er der svømmepropper som er med til at beskytte ørekanalerne når man er i vandet. Elacin laver beskyttelse til hørelsen i en lang række former, formater og til forskellige formål. 

Formstøbte ørepropper og høreværn

For at få den optimale løsning, bliver ørepropperne eller høreværnene støbte til dine ører. Det gør at de slutter helt tæt og sikrer optimal lyd, og høj komfort. De klassiske ørepropper i skum kan være fine i visse situationer, men der skal ikke meget til at de bliver brugt forkert, og dermed giver en falsk tryghed for brugeren. Med formstøbte ørepropper undgår du dette, og ørepropperne bliver også markant mere komfortable at have på i længere tid. 

Få ro til søvnen med sovepropper

Vi har alle prøvet at være i søvnunderskud med alt hvad det indebærer af mindre tålmodighed, koncentrationsproblemer og svækket immunsystem. Den helt klassiske er at have en partner der snorker, og dermed forstyrrer søvnen, hvilket kan få visse par til at vælge at sove hver for sig. Der er dog også en løsning ved at bruge sovepropper, som netop er lavet til at være behagelige at have på når man skal sove, og kan fjerne snorkelyde helt perfekt. 

Den helt store fordel er dog også at lyde som brand- eller røgalarmer, telefonalarmer o.lign. stadig går klart igennem, så du ikke skal være bekymret for at misse det vigtige opkald eller opvågning. 

Brug ørepropper til at skærme din koncentration

Hørelsen er en af de sanser der hele tiden er aktiv, og den er ekstrem vigtig i samspillet med hjernen, da hjernen bearbejder alle de input ørerne opfanger i løbet af en dag. Derfor kender man af os også godt følelsen af at være ekstremt træt efter en dag i støj, selvom man måske ikke har lavet noget særligt. Det kan også gøre sig gældende hvis man opholder sig udenfor en dag hvor det blæser meget, og man hele dagen har haft susen for ørerne. 

Mange af os griner måske også lidt over at vi skruer ned for anlægget i bilen når vi skal koncentrere os, f.eks. når der skal parkeres. Men det giver faktisk rigtig god mening at skærme af for en af sanserne, for at bruge energien på en af de andre sanser, og det er lige præcis det vi gør når vi fjerner støjen. Uden at gå for meget i detaljer med hvorfor, så er det fordi vi med mange indtryk belaster vores korttidshukommelse, som kan klare en relativt lille belastning. 

Derfor bruger mange også ørepropper når de skal koncentrere sig til f.eks. en eksamen, eller i et åbent kontormiljø hvor der er meget støj fra tastaturer, kolleger der snakker, printere o.lign. Ved at skærme al baggrundsstøjen af, så skærper man selv koncentrationen og kan have lettere ved at fordybe sig i de opgaver man sidder med. Elacin Relax er de perfekte hørepropper i den slags situationer. 

Masser af musik

Vi elsker musik, koncerter, og festivaler i Danmark, og hvad end det er Roskilde Festivalen, Tinderbox, Northside, Fredagsrock i Tivoli, eller enkeltstående koncerter med lokale og internationale bands, så tropper vi danskere op. Og selvom vi sjældent tager notits af det, så er lyden ofte høj, og kan være skadelig. Det er ikke unormalt at en koncert er på over 100 dB, og selvom det ikke lyder af meget, så anbefales det generelt at man ikke opholder sig i 95 dB i længere tid end 15 minutter om dagen, med mindre man bruger en form for beskyttelse. 

Du kan selvfølgelig købe de klassiske gule ørepropper nede på apoteket, men udfordringen er at sjældent virker helt efter hensigten. Det er ikke farligt at bruge ørepropper, som der har været historier om tidligere, men hvis ikke man bruger dem rigtigt, så fungerer de ikke. Det kan f.eks. være hvis man ikke får placeret dem rigtigt i ørekanalen eller får dem skubbet for langt ind så der ophober sig ørevoks. Derudover tager de ofte alt for meget af lyden væk, og gør at hele lydoplevelsen bliver for dæmpet. 

Elacin Music ørepropperne derimod er formet efter dit øre, så du får nemmere ved at tage dem på, og derudover er de lavet sådan at du får så meget rigtig lyd ind som muligt, så du ikke går glip af de lækre detaljer fra bandet eller kunstneren. Ørepropperne har også den fordel at tale går klarere igennem end de gule ørepropper fra apoteket. 

Det gør sig også gældende for musikere der gerne vil have så meget af deres oprindelige lyd med, men gerne vil passe på deres hørelse når der skal spilles højt. Uforstående spørger måske hvorfor man så ikke bare skruer ned, men det skal også ses ud fra at visse instrumenter bare larmer meget, men også at lyd både kan opleves med ørerne og kroppen. En dyb bas eller trommer kan ofte mærkes i kroppen, og giver en totaloplevelse. Så derfor er det stadig enormt vigtigt at beskytte ørerne så meget som muligt når man står på scenen, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Høreværn eller ørepropper til musikere er noget Elacin virkelig har styr på. 

Og det gælder selvfølgelig også hvis du sidder derhjemme i kælderen eller ude i skuret med dit lækre trommesæt og hamrer løs. Ørepropper i, og gerne nogle af god kvalitet der passer til dine ører, og så gør du hvad du kan for ikke at udvikle høreskader som tinnitus. 

Høreværn til håndværkere

En byggeplads er sjældent et særligt stille sted, men derimod ofte et sted med en nærmest infernalsk støj fra start til slut. At gå i et sådan miljø flere timer i træk, dag ud og dag ind, er virkelig hård kost for hørelsen. Boremaskiner, elektriske save, sømpistoler, vægfræsere, slibemaskinre og meget mere larmer mere end hvad godt er, og derfor er det vigtigt at beskytte ørerne så godt som muligt. 

Traditionelle høreværn kan være tunge og klodsede, og ikke særligt behagelige at have på i længere tid af gangen. Det gør Elacin op med, og har i stedet designet et høreværn der passer perfekt til ørerne, og som har høj komfort så man næsten ikke mærker at man har dem på. 

Bedste værn mod tinnitus

Tanken om at skulle have en hylende tone i ørerne hele tiden lyder ikke særlig rar, og alligevel er der mange der ikke får beskyttet deres ører godt nok. Men ørepropper og høreværn er et af de bedste værn mod høreskader som tinnitus. Tinnitus er den 5. mest almindelige lidelse i Danmark, og det anslås at 15-20% oplever tinnitus enten i kortvarige perioder, eller permanent. Lidelsen kan være med til at nedsætte livskvaliteten drastisk for dem der har den, så derfor er det ekstra vigtigt at gøre alt hvad man kan for at undgå at komme i den situation. Vi har skrevet en hel del om hvad man kan gøre for at lindre tinnitus her

Ofte tænker vi ikke over at vi står i et larmende miljø, men vigtigheden af et godt høreværn eller ørepropper, kan ikke underspilles. 

Fordele ved Elacin høreværn og ørepropper

Men hvorfor skal du så lige vælge høreværn eller ørepropper fra Elacin frem for andre alternativer? Først og fremmest fordi forskellige situationer og miljøer, kræver forskellige løsninger, og har du kun brug for nogle ørepropper til når du skal øve med bandet eller til koncert, så får du langt mere ud af oplevelsen ved at vælge nogle ørepropper der er lavet specifikt til musikere og koncertelskere, frem for nogle der også skal kunne fungere til jagt eller på byggepladsen. 

Derudover er ørepropperne og høreværnene lavet specifikt til dine ører, i blød silikone, og giver mulighed for at høre tale klart, også i støjende miljøer. 

Undgå at få vand i ørerne

Personer der ofte opholder sig i vandet, som f.eks. svømmere, surfere, windsurfere eller dykkere kender måske til udtrykket "svømmeører", som er et andet udtryk for øregangsbetændelse. På engelsk bliver det kaldt swimmers ear, og er en infektion i øregangen der ofte rammer netop svømmere. 

En nem måde at undgå swimmers ear er ved at bruge såkaldte svømmepropper, som bliver speciallavet til din øregang, så den netop kan holde vandet ude når du er under vand. 

Få ørepropper og høreværn hos Audika

Hvad skal du så gøre hvis du gerne vil have et formstøbt høreværn eller ørepropper fra Elacin? Du skal ringe til os på 70 400 200, eller kontakte din lokale Audika klinik direkte, og booke en tid. For at ørepropperne eller høreværnet fungerer optimalt, skal vi have taget en afstøbning af dine ører, og så bliver høreværnet bestilt til dig. Du kan finde din nærmeste Audika klinik her