Billedet viser mange høreapparater at vælge imellem for at finde de bedste høreapparater

Vejledning til valg af de rette høreapparater

Der er flere faktorer, som er afgørende for, hvilke høreapparater der passer bedst til dig. Denne 3-trins-vejledning hjælper dig med at forstå, hvordan du finder de rette høreapparater.

*At vælge høreapparater og få dem tilpasset efter dine behov kan have stor indflydelse på at opnå en bedre livskvalitet. Derfor anbefaler vi, at du rådgiver dig med en af vores professionelle hørespecialister, når du skal vælge høreapparater.

Trin 1. Sammenlign de tilgængelige høreapparatmodeller

Et grundlæggende sted at starte er at få et overblik over, hvilke forskelle der er mellem de forskellige typer af høreapparater, der findes. Det kan du gøre i oversigten herunder.

Oversigten forbereder dig til trin 2 i vejledningen, hvor vi forklarer de 6 vigtige faktorer, som du bør overveje, når du skal vælge høreapparater.

  Invisible-in-the- canalUsynlig i-øret Completely-in-the-canalHelt inde i øret In-the-canalI-øret Half/Full shell in-the-earHalv/hel skal i-øret miniRITE (Receiver-in- the-ear)miniRITE (modtager-i-øret) miniRITE R (Receiver-in- the-ear)miniRITE R (modtager-i-øret) Behind-the-ear Plus PowerBag-øret Plus Power Behind-the-ear Ultra PowerBag-øret Ultra Power
Mest diskret
Bluetooth-forbindelse 
Lang batterilevetid
Let at justere lydstyrken og programmerne
Udskifteligt batteri
Genopladeligt batteri
Mildt til moderat høretab 
Alvorligt høretab
Markant høretab 

*Ovenstående høreapparater repræsenterer forskellige typer Oticon-modeller.

Book en gratis 30 dages prøveperiode med høreapparatet

Prøv vores nye avancerede høreapparater med den nyeste teknologi.

Udfyld dine kontaktoplysninger, så ringer vi til dig for at aftale en tid i en af vores høreklinikker i nærheden af dig. Det er helt gratis, og du er ikke forpligtet til at købe nogen produkter.


Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, læs vores privatlivspolitik.

Trin 2. Overvej disse seks faktorer, når du vælger høreapparater

I dette trin vil vi beskrive 6 forskellige faktorer, som du bør overveje, når du skal vælge de bedste høreapparater til dig.

 1. Graden af dit høretab
 2. Teknologien i høreapparaterne
 3. Komfort
 4. Pris og kvalitet
 5. Stil
 6. Livsstil


Faktor 1 - Graden af dit høretab

Sværhedsgraden af dit høretab har indflydelse på de typer høreapparater, du kan vælge imellem. Derfor vil det at få testet din hørelse og kende graden af dit høretab hjælpe dig med at forstå, hvilke typer der vil være bedst egnede til at imødekomme netop dine behov.

De 5 kategorier af høretab er:

 • Normal hørelse (≤25 dB)
 • Mildt høretab (26-40 dB): Stille samtaler eller situationer med lidt baggrundsstøj kan blive svære at forstå
 • Moderat høretab (41-60 dB): Her kræves en højere lydstyrke for at kunne høre, hvad der sker i radio og tv. Samtaler ledsaget af baggrundsstøj kan også blive svære at forstå.
 • Alvorligt høretab (61-80 dB): Det er vanskeligt at deltage i gruppesamtaler i både stille og støjende omgivelser. Det er næsten umuligt at forstå, hvad der bliver sagt uden forstærkning.
 • Markant høretab (større end ≥80 dB): Det er svært eller umuligt at høre og forstå enheder på trods af, at lyden er forstærket. Tale i alle miljøer er ligeledes næsten umuligt at forstå.
Hvilke høreapparater er tilgængelige for hvilke grader af høretab?

Mildt til moderat høretab:

Vælg en hvilken som helst type høreapparat (eller alle typerne i trin 1).

Alvorligt høretab:
Vælg mellem udvalgte typer af høreapparater, såsom "miniRITE" eller "plus power bag-øret".

Markant høretab:
Den rigtige løsning for dig kan være “plus power bag-øret” høreapparater. I tilfælde af meget markant høretab kan 'cochleaimplantater' være en mulighed for dem, der er interesseret i en mere permanent løsning (operation er påkrævet i disse tilfælde).¹

Konklusion:

At kende dit niveau af høretab er det første skridt til at forstå, hvad der kan være det bedste høreapparat for dig. Uanset dit niveau af høretab, er der muligheder, som passer til dine specifikke behov.

Kender du graden af dit høretab?
For at finde ud af graden af dit høretab, skal du have foretaget en høretest i en af vores høreklinikker i nærheden af dig. Konsultationen omfatter: en snak om dine behov og din livsstil, omfattende diagnostisk evaluering af din hørelse, gennemgang af dine resultater og en snak om garden af din hørelse og potentielle løsninger med en hørespecialist.

Book en gratis høretest


Faktor 2 - høreapparatteknologi

Moderne, avancerede teknologi giver en mere naturlig lydoplevelse i et 360 graders lydmiljø. Det giver også en mere klar lyd, så du skal bruge mindre energi på at lytte. Tinnitus SoundSupport er også nye funktioner, som gavner brugere. Høreapparater i dag kan også reducere feedback (eller den "fløjtelyd", som nogle høreapparatbrugere kan opleve). Det er også muligt at tilslutte moderne høreapparater til dine smartenheder og tv, så du kan høre lyden herfra direkte i dine høreapparater.

icon of 360 degrees

360 graders lydoplevelse:
Nogle moderne høreapparater (såsom Oticon Intent) har teknologien til at give dig en "360 graders lydoplevelse", så du kan fokusere på de lyde i dine opgivelser, som du vil høre. Disse fremskridt giver mere klar lyd med mindre lytteindsats. Det giver dig også mulighed for at forstå tale bedre i alle miljøer.

Lær mere om, hvad Oticon-teknologien kan gøre for dig:
Oticon-høreapparater

icon of a brain

Oticon BrainHearing™.
Denne teknologi er baseret på, at vi hører med hjernen, og at ørerne er ansvarlige for at opfange lydbølgerne. BrainHearing™ fra Oticon understøtter hjernens naturlige proces ved at give lyd mening. Med denne teknologi hører hjernen så naturligt som muligt og reducere således træthed, der kan være forbundet ved at lytte. BrainHearing™-teknologi giver følgende fordele: adgang til alle lyde omkring dit i et åbent lydmiljø, reduktion af baggrundsstøj, taleklarhed, lokalisering af lyd for at forbedre fokus og personlige programmeringsindstillinger. 

Icon of shield

Feedback-reduktion
Feedback (som ofte opleves som en fløjtende lyd) kan opstå, når akustiske signaler slipper ud af øregangen og rammer mikrofonen på høreapparatet og frembringer en fløjtende lyd. Dog forekommer feedback i moderne høreapparater i meget mindre grad på grund af ny teknologi, som understøtter forebyggelsen af feedbacklyden.

icon of ear and pain

Tinnitus-støtte
Mange med høretab oplever også symptomer på tinnitus. Nyere teknologi giver brugere mulighed for at lytte til lindrende lyde gennem høreapparaterne, som hjælper med at lindre irritationen forårsaget af tinnitus.

Oticon tilbyder et programmet Tinnitus SoundSupport™. Du kan også vælge blot at streame dine yndlings lyde fra din smartphone til dine høreapparater som en måde at lindre tinnitussymptomer på.

Lær mere om lindring af tinnitus:

Tinnitus

icon of mobile

Bluetooth-forbindelse
En anden populær funktion er at forbinde dine høreapparater til mobiltelefoner eller tablets, så telefonsamtaler, musik eller videoopkald kan høres direkte gennem høreapparaterne. Dette giver dig mulighed for at opleve mere klar lyd og af højere kvalitet.  Det er også muligt at tilslutte dine høreapparater til tv'et. Du kan derefter tilpasse programmets lydstyrke, så det kan være lige så højt (eller så lavt), som du ønsker. I mellemtiden kan dine familiemedlemmer nyde tv'et med deres egen valgte lydstyrke.

icon of rechargeable battery

Genopladelige batterier
Nogle moderne høreapparater bruger genopladelige batterier. 3 timers opladning vil give en hel dags strøm (herunder den nødvendige strøm til trådløse forbindelser og streaming). 

Genopladelige batterier er økonomiske på lang sigt og kræver typisk kun udskiftning hvert 3.-5. år. 

Lær mere om høreapparater med genopladelige batterier:

Genopladelige høreapparater

Konklusion:

Moderne høreapparater har forskellige muligheder; nogle har premium-teknologi, som giver en avanceret og problemfri lydoplevelse. For eksempel kan høreapparater give en 360-graders lydoplevelse, så du kan fokusere på de lyde, der betyder mest - med mindre lytteindsats. Moderne teknologi gør det også muligt for høreapparater at oprette trådløs forbindelse til smartenheder og til lyden på tv'et. Hold dig opdateret på de nyeste teknologier - det kan også hjælpe dig med at vælge de bedste høreapparater til din livsstil.

Kunne du tænke dig at prøve et moderne høreapparat?
Ved at bestille tid i en af vores høreklinikker, kan du prøve nogle af de nyeste teknologier.

Prøv høreapparater gratis i 30 dage


Faktor 3 - komfort

Når du leder efter de bedste høreapparater til dig, er det vigtigt at overveje, hvor behagelige de vil være for dig at have på.

Image of hearing aids and app

Bag-øret høreapparater
Hvad kendetegner bag-øret høreapparater?

 • Hoveddelen af høreapparaterne er placeret bag øret
 • En klar slange eller ledning forbinder hoveddelen med en øreprop eller tip, der er placeret inde i øregangen
 • De fleste synes, at bag-øret modeller er mere behagelige end i-øret modeller
 • Eksempler på bag-øret instrumenter er BTE og miniRITE

I-øret høreapparater
Hvad kendetegner i-øret høreapparater?

 • De er specialfremstillet, så de passer til formen på din øregang 
 • De er lavet af et hårdt materiale, der sidder inde i øregangen
 • Størrelsen og formen på din øregang afgør, om det er muligt for dig at have i-øret høreapparater

Konklusion:

Bag-øret høreapparater er typisk kendt for at være de mest behagelige, mens i-øret høreapparater har den fordel at være lidt mere diskrete. I-øret høreapparater er skræddersyet til at passe til din unikke øregang.

Vores hørespecialister kan øge din komfort

Komfort er en af de vigtigste faktorer at tage med i overvejelserne, når du vælger høreapparater. Det bør aldrig være ubehageligt at bære høreapparater.  

Vores hørespecialister er uddannet til at hjælpe dig med at finde de mest behagelige høreapparater til dig. Vi sørger for, at du bliver tilfreds, og at du finder de bedste høreapparater til dine behov.

Bestil en gratis høretest og konsultation

Faktor 4 - pris og kvalitet
Modellerne i trin 1 er tilgængelige i flere prisklasser - for at opfylde alle budgetbehov. 

Prisen på høreapparater afhænger ofte af valg af teknologi. Jo mere avanceret teknologi, jo flere fordele og muligheder får du i høreapparaterne. Fordele kan omfatte automatisk justering af lydstyrke og trådløs forbindelse. Afhængigt af dine behov kan yderligere fordele have en mærkbar indflydelse på den samlede oplevelse. Læs videre for at finde ud af mere om fordelene ved høreapparater i dag.

Bag-øret høreapparater har flere teknologiske muligheder
På grund af deres større størrelse indeholder bag-øret høreapparater mere teknologi. Dog har de større i-øret modeller, som f.eks. halv skal i-øret og hel skal i-øret, også kapacitet til større batterier og gode teknologiske muligheder.

Fordele i høreapparater på markedet i dag:

 • Trådløs forbindelse til smartenheder
 • 360-graders lyd (tillader en mere "naturlig" lytteoplevelse)
 • BrainHearing™-teknologi fra Oticon (lader din hjerne arbejde mindre, når lyden skal bearbejdes)
 • Automatisk justeringtil forskellige lydmiljøer
 • Mulighed for genopladeligt batteri
 • Teleslynge giver adgang til lyd i teatre og kirker

Fordele tilgængelige i høreapparater på markedet i dag

wifi-ikon
Trådløs forbindelse til smartenheder
Rundt ikon viser 360 grader
360-graders lyd (tillader en mere "naturlig" lytteoplevelse)
Ikon viser en hjerne
BrainHearing™-teknologi fra Oticon (lader din hjerne arbejde mindre, når lyden skal bearbejdes)
Ikon viser lyd ind i et øre
Automatisk justering til forskellige lydmiljøer
Ikon viser genopladeligt batteri
Mulighed for genopladeligt batteri
Ikon viser øre med hjerte indeni
Teleslynge giver adgang til lyd i teatre og kirker

Du kan nyde en lydoplevelse af høj kvalitet, da de nyeste høreapparater leverer mere lyd til hjernen, øger taleforståelsen og giver et mere klart lydmiljø.

Konklusion:

Jo mere sofistikerede funktioner der tilbydes, jo højere er prisen på høreapparaterne. Sådanne funktioner kan omfatte (men er ikke begrænset til): automatisk justering af lydstyrke, trådløs forbindelse til smartenheder og en 360-graders, naturlig lydoplevelse.

Vil du have flere detaljer om priser på høreapparater?

Du er velkommen til at besøge en af vores høreklinikker, så kan vi vise dig de tilgængelige høreapparater, og hvad de koster.

Du kan også se vores tabel med sammenligning af priser på høreapparater:

Høreapparatpriser

Faktor 5 - Stil

Images of hearing aids

Du skal også tage stilling til, hvilken stil du ønsker:

Størrelse

Er lang batterilevetid vigtigt, eller er det vigtigere for dig, at høreapparaterne er diskrete?
Større høreapparater (bag-øret eller hel skal i-øret høreapparater) kan være de bedste høreapparater for dig, hvis du leder efter større batterier, højteknologiske muligheder og længere batterilevetid. Små i-øret høreapparater kan være løsningen for personer med let til moderat høretab, som er mest interesseret i diskrete, næsten usynlige høreapparater.

Farve
Vidste du, at høreapparater fås i forskellige farver? Du har mulighed for at finde høreapparater, der passer til farven på dit hår eller din hudtone - eller bare vælge en farve, du kan lide.

Øregangens form bestemmer høreapparatets størrelse
Formen på din øregang kan også have indflydelse på det bedste høreapparat til dig. I-øret høreapparater er nemlig placeret i øregangen, og der tages derfor en form af din øregang, og høreapparaterne personliggøres til den unikke form på din øregang.

Som præsenteret i trin 1 er de usynlige i-øret og i-øret høreapparater de mindste og mest usynlige høreapparater og er velegnede til de fleste øregange. Hvis du er interesseret i en i-øret høreapparatmodel, laver din hørespecialist en form af din øregang og finder ud af, hvilken høreapparatmodel der giver mest mening for dig.

Konklusion: Både bag-øret og i-øret modeller fås i forskellige størrelser og farver. Når det kommer til i-øret modeller, kan formen på din øregang have indflydelse på, om netop denne type er det bedste høreapparat for dig (da denne model skal sidde ordentligt inde i øret). Graden af høretab og fingerfædighed er også faktorer, der skal tages i betragtning.

Kunne du tænke dig at se, hvilke typer høreapparater der findes?

Du er velkommen til at bestille tid eller besøge en af vores klinikker for at se de forskellige høreapparater, der findes.

Bestil tid

Faktor 6 - livsstil

Uanset om du bedst kan lide at være derhjemme eller ude af huset på restauranter eller til sociale arrangementer, vil det bedste høreapparat til dig være et, der matcher dit niveau af social aktivitet. Jo mere aktiv du er socialt, jo mere bør du være opmærksom på "avancerede funktioner", og jo mindre socialt engageret du er, jo mere grundlæggende kan dine høreapparater være.

Når du overvejer, hvilken type høreapparat der passer bedst til din livsstil, vil din hørespecialist spørge dig om de aktiviteter, du nyder i hverdagen. Det kan være en fordel at forklare din hørespecialist, hvilke situationer du ønsker at høre bedre i, så han/hun kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dine behov.

Høreapparater kan forbedre din livskvalitet, og fordi alles hobbyer og sociale præferencer er unikke, er det en god idé at gøre din hørespecialist opmærksom på din livsstil, så du kan finde de høreapparater, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din hverdag.

Konklusion: Hvis du er meget socialt aktiv, bør du overveje høreapparater, der indeholder mere avanceret teknologi. Hvis du er mindre socialt aktiv og ikke har brug for alle de funktioner, som højere grad af avanceret teknologi medfører, kan et basis høreapparat være passende til dig.

Lær mere om de forskellige typer af høreapparater

Læs mere om de forskellige typer af høreapparater: 

Typer af høreapparater

Trin 3. Prøv høreapparater gratis på en høreklinik  

Den viden, du har fået i denne vejledning, kan hjælpe dig med at forstå de vigtigste faktorer, du skal taget højde for, når du vælger et høreapparat 

De næste trin i processen er følgende:

 1. Book en høretest på en høreklinik
 2. Diskuter dine præferencer og eventuelle spørgsmål, du måtte have, med hørespecialisten
 3. Prøv et høreapparat gratis - med mulighed for at prøve en anden model, hvis den første model ikke passer til dine behov 
 4. Tag høreapparaterne med hjem og brug dem som en del af din daglige rutine for at afgøre, om det er de rigtige høreapparater til dig

Book en aftale med en hørespecialist, som kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du får: 

 • den bedste lydkvalitet 
 • mest værdi for pengene

Book en gratis og uforpligtende prøveperiode med høreapparater

Kilder

 1. Santurette, S., Ng, E. H. N., Juul Jensen, J., & Man K. L., B. (2020). Oticon More kliniske beviser. Oticon hvidbog.
 2. EEG-test med MoreSound Intelligence i indstillingen tændt kontra slukket, fra Santurette et al.
 3. https://www.oticon.com/solutions/more-hearing-aids
 4. MarkeTrak 10, Marketing Research, Inc.