hretab_introbanner_1920x700_2

Høretab?

Nedsat hørelse er en almindelig, men yderst invaliderende tilstand at være i, hvis der ikke tages hånd om det. Faktisk har omkring 800.000 danskere nedsat hørelse. Heldigvis er der i dag god hjælp at hente. Hørelsen er en af vores vigtigste sanser, og derfor skal nedsat hørelse behandles professionel og effektivt. Læs videre her på siden, og bliv klogere på nedsat hørelse samt hvordan vi kan hjælpe dig.

Et af de mest almindelige tegn på nedsat hørelse er, at du har svært ved at høre i omgivelser med meget baggrundsstøj. Særligt restauranter og offentlige steder med mange mennesker og forskellige lyde kan give problemer for mennesker med nedsat hørelse.

Hvis du har nedsat hørelse, kan samtaler godt virke trættende, fordi du skal anstrenge dig for at følge med i, hvad der bliver sagt. Derfor sker det ofte, at mennesker med nedsat hørelse trækker sig fra eller undgår sociale arrangementer. Det kan i sidste ende føre til ensomhed, depression og demens. Med de rette høreapparater kan du dog komme til at høre så godt igen, at du kan indgå i de sociale sammenhænge, du plejer.

Test din hørelse online

Hvis du er i tvivl, om du har nedsat hørelse, kan du bruge vores online høretest som indikator af, hvor godt du hører. Testen er bygget op omkring forskellige lyttesituationer samt et par spørgsmål, du skal svare på.

Start online høretest

Fakta om høretab 

Nedsat hørelse bliver ofte diagnosticeret, når en person ikke kan høre 25 dB i et eller begge ører under en høretest, hvilket kategoriseres som et mildt høretab. En person med svært høretab kan oftest ikke høre mindre end 95 dB. Nogle har kun nedsat hørelse på det ene øre, hvilket kaldes ensidig hørenedsættelse. Størstedelen af høreapparatsbrugere – omkring 69 % – har dog høreapparater på begge ører.

 • Høretab i tal

 • Omkring 1 ud af 6 har nedsat hørelse

 • I aldersgruppen 65+ har 1 ud af 3 nedsat hørelse

 • Nedsat hørelse er det 3. mest udbredte sundhedsproblem på verdensplan blandt voksne


Bestil en gratis høretest

hrenedsttelsestyper_1920x700px_2

Der findes to typer af hørenedsættelser: sensorineuralt hørenedsættelse og medfødt hørenedsættelse. Hørenedsættelse inddeles desuden i kategorierne mild, moderat og svær. Det er muligt at have nedsat hørelse på et øre – dette kaldes ensidigt høretab eller på begge ører.

Hørenedsættelse kan være midlertidig eller permanent. Hvis du oplever pludselig hørenedsættelse, skyldes det ofte overeksponering af ekstrem støj, og derfor vil din normale hørelse som oftest vende tilbage.

Sensorineuralt høretab

 • jeg-tror-jeg-har-nedsat-hrelse_250x250px

  Jeg tror, jeg har nedsat hørelse

  Har du brug for at se på andre personer, når de taler til dig for at forstå, hvad de siger? Finder du omgivelser med meget støj udfordrende - f.eks. restauranter? Så har du måske nedsat hørelse. Den gode nyhed er, at det kan behandles.

 • jegkenderenderharnedsathrelse250x250px

  Jeg kender en, der har nedsat hørelse

  Det er ofte familie og venner, der først bemærker, at en person har nedsat hørelse. Lyden fra fjernsynet er pludselig blevet meget høj, og personen med nedsat hørelse har svært ved at høre, hvad du siger. Læs mere om, hvad du kan gøre som pårørende til en person med nedsat hørelse.

Tinninus opleves som en ringen eller susen for ørene, som kun du kan høre. Både personer med og uden nedsat hørelse kan have tinnitus. Tinnitus kan i nogle tilfælde være forbundet med høretab, og høreapparater kan i disse tilfælde afhjælpe tinnitus-lyden. Der er ingen direkte kur mod tinnitus, men behandling kan afhjælpe symptomer og følgerne, der kan være heraf.

audika-nuance-022_jan_1920x700px

Tag hånd om din hørelse – besøg en hørespecialist

Det første skridt mod bedre hørelse er det sværeste – nemlig erkendelsen af, at du har nedsat hørelse. Når du har erkendt det, kan du bestille tid til en gratis høretest, så du kan få den behandling, du har brug for.

Når du skal til høretest, kan det være en god idé at tage en af dine nære med til at støtte dig. Ofte er det familie og venner, der ser tegnene på hørenedsættelsen tydeligst. Derfor giver det hørespecialisten det mest retvisende billede, hvis du har nogen med. Jo mere information hørespecialisten kan få omkring hverdagens udfordringer, jo mere præcis og effektiv kan behandlingen blive.

Kontakt os

*
*
*
*

Årsager til nedsat hørelse

Mange personer oplever en gradvis hørenedsættelse i takt med, at de bliver ældre. Der findes dog også andre årsager til nedsat hørelse. Støjrelateret hørenedsættelse forårsages af gentagende eksponering af støj som eksempelvis meget høj musik og maskinarbejde. Denne type hørenedsættelse skyldes ofte skader på hårceller i det indre øre, som mister deres følsomhed. Derudover kan nedsat hørelse være medfødt eller genetisk betinget.

Livet med høreapparater

Hvis du tror, du har nedsat hørelse, er det vigtigt, at du får det behandlet, så du kan leve det liv, du ønsker. Nedsat hørelse er normalt og ufarligt, men et ubehandlet høretab kan have store konsekvenser for din livskvalitet og for din generelle sundhed, idet en ubehandlet hørenedsættelse blandt andet kan føre til demens.

Hos os finder du forskellige typer af høreapparater, der er egnet til forskellige livsstile og forskellige typer hørenedsættelser. Alle de høreapparater, vi forhandler, er blandt de bedste på markedet. Vi ved nemlig, at din hørelse er vigtig, og dermed ikke et sted, du skal gå på kompromis.

Find-your-local-hearing-center_Mastersite

Find dit nærmeste
hørecenter

Find hørecenter