Nedsat hørelse er meget almindeligt, og rundt regnet lever 800.000 danskere med det. Alligevel er der kun omkring 300.000 høreapparatbrugere her i landet. Det er ærgerligt, for der er rigtig god hjælp at hente, hvis du har nedsat hørelse.

Vi har derfor udarbejdet en guide, der giver dig den information, du mangler, når du skal have høreapparater, uanset hvor langt du er i processen. Læs videre her, og få den hjælp, du har brug for til at få den rette rådgivning, hvis du har nedsat hørelse.

I Danmark findes der både offentlige og private hørecentre, og det kan være svært at finde hoved og hale i systemet. Du vælger selv, om du vil gå den offentlige eller den private vej. 

Vælger du at gå til den offentlige vej, kan du få høreapparater gratis. Her kan du som oftest ikke selv vælge, hvilke høreapparater du får. 

Vælger du at benytte Audika Hørecenter, får du tid til en høreprøve med det samme. Her vælger du selv hvilke høreapparater, du får med hjem. Høreapparaterne er altid tilpasset til dit unikke behov, ligesom du får gratis service og hjælp i 4 år. Vi bruger naturligvis det nyeste audiologiske udstyr, og vi tilbyder dig den nyeste teknologi inden for høreapparater. 

I private hørecentre findes der både muligheder for at få gratis og betalte høreapparater. Du kan således også få høreapparater til 0 kroner hos os, hvis du tager dit offentlige tilskud med. Der findes også andre tilskud og rabatter på høreapparater, du kan få glæde af. Personalet i dit lokale Audika Hørecenter hjælper dig gerne med at søge om tilskud. Hvis du vælger at købe høreapparater hos det private, får du fri service uden ventetid, så du altid får det optimale ud af dine høreapparater. 

Du behøver ikke en henvisning fra egen læge eller en ørelæge for at bestille tid til en gratis høretest hos os. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer 70 400 200. Vi vejleder dig gerne omkring dine muligheder for at få høreapparater, så du kan komme godt videre.

Det kan være svært at opdage en hørenedsættelse hos sig selv eller hos sine nærmeste, hvis du ikke kender tegnene. Mange mennesker, der har nedsat hørelse, oplever nemlig, at de godt kan høre, hvis bare de koncentrerer sig nok. Det fører imidlertid ofte til udmattelse – og ofte også til en mindre lyst til at deltage i sociale aktiviteter.

  1. Fem typiske tegn på nedsat hørelse:
  2. Du har brug for at skrue op for lyden på TV’et
  3. Du har svært ved at høre, når der er baggrundsstøj
  4. Du føler dig udmattet efter sociale aktiviteter
  5. Dine nærmeste fortæller dig, at du ikke hører efter
  6. Du har svært ved at høre, hvad der bliver sagt i telefonem

Hvis du kan genkende noget af ovenstående, har du muligvis nedsat hørelse. Vi anbefaler, at du får det undersøgt, så du kan få den rette hjælp.

Hvad kan du forvente til en høreprøve

 

hero_what-is-an-audiologist

Hvis du har mistanke om, at du har en hørenedsættelse, anbefaler vi, at du bestiller tid til en gratis høretest i dit lokale Audika Hørecenter. Her vil vores hørespecialister undersøge dine ører og din hørelse grundigt. 

Ud over den fysiske undersøgelse af dine ører og din hørelse, indebærer vores høretest også en snak om din hverdag og om, hvordan du selv oplever dine udfordringer. Ikke to mennesker er ens, og for at vi kan tilbyde dig den bedste rådgivning om din hørelse, er det vigtigt, at vi forstår dig. På baggrund af høretesten kan vi vejlede dig om, hvilke løsninger, der vil kunne gavne dig.

Typisk inddeles høreapparater i to forskellige typer, nemlig bag-øret-høreapparater og i-øret-høreapparater. Mange mennesker, der skal have høreapparater for første gang, er bekymrede for, om man kan se høreapparaterne. Høreapparater i dag er dog meget diskrete, og nogle er endda så små, at de ikke kan ses, når du har dem på. 

Hvilken type af høreapparater, der er de rigtige for dig, afhænger af flere ting, heriblandt:

  • Graden af din hørenedsættelse 

  • Din livsstil

  • Hvilke funktioner, du gerne vil have, dine høreapparater har

  • Om du har tinnitus i tillæg til din hørenedsættelse 

Hvis vores hørespecialist vurderer, at du vil have gavn af høreapparater, vil du få vejledning omkring, hvilke høreapparater, der passer til netop dig. Vi har et bredt udvalg af markedets bedste høreapparater.