introbanner_forbered-dig-p-dot-frste-besg

Inden du skal til din første konsultation i dit lokale Audika Hørecenter, er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få videregivet de vigtigste informationer om din hørelse til vores hørespecialist. Her på siden kan du læse, hvordan dit første besøg kommer til at forløbe, og hvordan du bedst forbereder dig på det.

Bestil tid til en gratis høretest

Når du kommer ind til din første samtale med os, er der nogle faste ting, vi kommer til at gå igennem for at finde ud af mere om dit høretab, og hvordan vi bedst kan hjælpe dig videre.

Vi vil gerne høre lidt om de udfordringer, du oplever med din hørelse. Derfor starter du med at have en samtale med en hørespecialist. Herefter foretager vi en høretest, hvor du skal lytte til nogle forskellige lyde og toner, hvilket viser os, hvilke lyttesituationer, der er påvirket af dit høretab, samt hvilken grad af nedsat hørelse du har. 

Vi gennemgår sammen testens resultat og taler om, hvilken behandling, der kan være relevant for dig, herunder om du kunne have glæde af høreapparater. Resultatet af din høretest og din livsstil er afgørende for, hvilken behandling, der er den rigtige for dig.

Find dit lokale Audika Hørecenter. 

Hvad kan du forvente til en høreprøve

Det er ikke altid, du selv har det fulde overblik over dit høretab. Faktisk er det ikke ualmindeligt, hvis dine nærmeste har bemærket dit høretab før dig selv. Måske har du en idé om, at hvis du bare koncentrerer dig nok, så hører du fint. 

Dine nærmeste er muligvis af en anden opfattelse. Det kan være, de oplever, at du ofte siger ”hvad?”, når de taler til dig, og at du skruer højere op for dit tv og din radio, end førhen. For at give vores hørespecialister det mest retvisende billede af dit høretab, er det derfor en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til dit første besøg hos os. 

Derudover kan det også være rart for dig selv, at I er to til at huske på den information, du får.

Læs her, hvordan du bedst hjælper til, hvis du er pårørende til en med nedsat hørelse.

Hvordan nedsat hørelse opleves, varierer meget fra person til person. Når du er inde til din første konsultation, vil vores hørespecialist fokusere på de situationer, du er udfordret i. På nedenstående liste kan du se de situationer, mange med nedsat hørelse oplever som udfordrende. Du kan med fordel skrive ned, hvilke situationer, du selv finder udfordrende, så du er sikker på at huske at sige det hele til din konsultation. 

  • Udfordrende situationer for mennesker med nedsat hørelse: 

  • At føre en samtale i støjende omgivelser

  • At følge med i møder på arbejdet

  • Smalltalk udendørs

  • At følge med i samtalerne til et middagsselskab

  • At høre, hvad der foregår i fjernsynet, uden at skrue op

  • At lave sociale aktiviteter uden at blive udmattet

  • At deltage i samtaler med mere end én person

Læs om forskellige typer af nedsat hørelse.