Min hørelse er skruet 30 år tilbage nu!

Navn: Erik Mørk

Beskæftigelse: Pensionist

Høreapparat: Oticon Opn S™

Erik har igennem et langt arbejdsliv været en berejst mand, der rejste verden rundt for at undervise og installere IT-løsninger. Under en forretningsrejse i Kina fik han det ubehageligt, hvorefter han opdagede, at han led af et høretab. Det var ganske enkelt ikke muligt for ham at følge med i, hvad der foregik rundt om ham, og det gav ham et fysisk ubehag.

Erik fortæller: ”Jeg opdagede mit høretab for 8 – 9 år siden, hvor jeg var i Kina og lave undervisning og IT-løsninger. Her fik jeg det dårligt, hvor jeg så opdagede, at når jeg stod og fremlagde noget, eller vi havde møder, så kunne jeg ikke rigtig følge med i det, der foregik omkring mig. Det var så svært for mig. Da jeg kom hjem fra Kina, gik jeg til lægen for at få et totalt helbredstjek, og så fandt vi så ud af, at det ikke stod så godt til med min hørelse. Det drejer sig specielt om de høje toner. Det vil sige, at det er svært for mig at følge med i mine omgivelser, da jeg ikke kan høre alle nuancer af stemmer – de bliver simpelthen til mumlen for mig.”

Havde høreapparater med traditionel teknologi som sine første høreapparater

Eriks første høreapparater var baseret på ældre teknologi, som betød, at de var retningsbestemte. Han skulle ganske enkelt vende sig i retningen, hvor stemmerne kom fra for at kunne forstå og høre, hvad der blev sagt. Nu har han Oticon Opn S™, hvor han får lyd fra 360 grader. Erik siger selv til skiftet af høreapparater: ”Efter jeg har fået Oticon Opn S™, går jeg ikke glip af noget. Hold da op – nu kan jeg pludselig være med igen.” Han fortsætter: ”Jeg kan kun sige, at det er meget bedre. Jeg kan høre, hvad min familie siger og være med i samtalerne. Før i tiden lukkede jeg mig selv ned, fordi jeg alligevel ikke kunne høre noget, så jeg kunne lige så godt lade være med at prøve. Nu kan jeg altid høre, hvad der foregår i fjernsynet, og jeg kan altid være med i samtalerne, når der er møder osv. Så det er virkelig fantastisk. Min familie og mine bekendte synes, at det er fint og dejligt, fordi nu er jeg med igen. De har virkelig kunne mærke en forskel. Hvis vi før i tiden sad nogle stykker rundt om bordet, så kunne jeg ikke være med naturligt. Jeg skulle være opmærksom på, at der var nogle, der talte til mig, så jeg kunne dreje hovedet efter det. Hvis vedkommende ved siden af mig nu siger noget, spørger mig om noget, så hører jeg det med det samme, og det gjorde jeg ikke før, fordi nu kan jeg høre fra alle retninger igen.”

Høreapparater har gjort en stor forskel for Erik

Det har gjort en kæmpe forskel for Erik ikke bare at få høreapparater – men at få de rigtige høreapparater, som kunne imødekomme den lyd, som han manglede i sin hverdag: ”Jeg føler, at det nærmest var et knips med fingrene, og så havde jeg min hørelse tilbage. Jeg kan huske, da jeg sad nede i klinikken, og jeg fik apparaterne på for første gang, så kunne jeg høre støjen ude på vejen, hvilket jeg ikke har kunne før. Så lige pludselig var det jo en helt anden verden. Jeg er mere med, hvor jeg før i tiden lukkede ned, fordi det krævede for meget energi at være med. Det er meget nemmere nu. Min hørelse er skruet 30 år tilbage!”

Tillslutningsmuligheder

Erik har også gjort brug af tilslutningsmulighederne, der findes til Oticon Opn S™. Han udtaler selv: ”Jeg bruger tilslutningsmulighederne på telefonen og i bilen. Jeg bruger dem som høretelefoner i bilen, fordi lyden gå direkte i ørerne. Det er smart.”

Oplevelsen hos Audika

”Jeg kan kun sige, at hørespecialisten i Silkeborg, har været fantastisk til at vejlede og sørge for, at jeg fik den rette løsning. Jeg har helt igennem haft en god oplevelse og fået en rigtigt god modtagelse. Det var været positivt alt i alt.”