Verdens Høredag

Verdens Høredag

Verdens Høredag er en officiel mærkedag fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, som hvert år d. 3. marts markerer et ekstra fokus på hørelse, høretab, og hvordan vi kan undgå at få varige mén. 

Det bliver ofte markeret med en lang række initiativer og events på dagen, og i dagene omkring. 

Hvert år er der nye temaer indenfor høretab og hørelse, som der bliver dykket ned i for at øge opmærksomheden omkring hvor vigtig vores hørelse er for vores livskvalitet. 

Fokus på hørelse

Tilbage i 2015 valgte Verdenssundhedsorganisationen WHO at sætte ekstra fokus på hørelse, da de indførte World Hearing Day, også kendt som Verdens Høredag i Danmark. Essensen ved dagen er at italesætte hvordan man kan forebygge døvhed og høretab, samt fremme øre- og høresundhed på verdensplan. 

Hvert år har et nyt tema, så det er forskellige emner omkring høretab der bliver dykket ned i og belyst. Ud fra hvert tema bliver der udarbejdet evidensbaserede materialer såsom brochurer, flyere, plakater, bannere, infografikker og præsentationer, som bliver delt med partnere i regeringer og samfund over hele verden, samt på WHO's regionale og nationale kontorer. 

På WHO's hovedkontor i Geneve arrangeres der årligt en begivenhed i forbindelse med Verdens Høredag, og i løbet af de senere år har dagen udviklet sig til en række arrangementer udenfor WHO's egne medier såsom foreninger, høreklinikker, apoteker og meget mere. 

Audika til Verdens Høredag

Verdens Høredag hos Audika

Hos Audika er vi selvfølgelig glade for at der kommer massiv fokus på hørelse, og derfor er vi også begejstrede for Verdens Høredag. Vores målsætning er at hjælpe alle med høretab til at forøge livskvaliteten med høreapparater eller andre remedier der kan være med til at beskytte eller forbedre hørelsen. 

I 2023 deltog vi i et større arrangement hos Oticon til Verdens Høredag, hvor vi fik mulighed for at lave hørescreeninger og booke tider til høreprøver i vores klinikker i hele landet. 

Bestil en gratis høreprøve Prøv vores online høretest
Verdens Høredag

Verdens Høredag 2024

Hvert år vælger WHO et bestemt fokus ifbm. Verdens Høredagen, og tidligere år har det bl.a. været ikke at lade sig begrænse af høretab, retten til hørebehandling, hvordan man kan sikre sig mod høretab.

I 2024 er temaet det tabu der er omkring at have høretab og høreapparater, herunder at WHO's undersøgelser viser at op mod 80% af alle der har et høretab, ikke søger eller får den hjælp der skal til. Derfor handler det om at få italesat det tabu der er omkring det, og få flere til at søge den hjælp der er behov for, for at få livskvaliteten tilbage.

Ofte stillede spørgsmål