Blog

Er høretab relateret til at skære tænder?

BidragAudika

17-06-2021 00:00:00 • 2 min. læst

Tags • Forskning

At skære tænder er en almindelig tilstand. Det forårsager ikke ofte alvorlig skade, men kroniske tilfælde kan det have nogle alvorlige konsekvenser.  Ikke alene kan det ende med at beskadige tænderne, men det kan også forårsage en række andre helbredsproblemer.
Et af de mere bekymrende problemer er tinnitus, som forårsager ringen for ørerne og er forbundet med høretab. Hvis du har mistanke om dette, er det tilrådeligt at opsøge en hørespecialist og få tjekket din hørelse.  Audika tilbyder gratis høretest.
Det vides, at tænderskærende bevægelser nogle gange er ledsaget af et midlertidigt høretab.  En nylig undersøgelse udført af University of Ioannina i Grækenland har fundet en sammenhæng mellem bruksisme og høretab.  Undersøgelsen involverede 464 raske græske universitetsstuderende (156 mænd og 308 kvinder) og fandt ud af, at der er en høj sammenhæng mellem at skære tænder og lide af tinnitus.  Tilstanden kan fremkaldes af de konstante slibelyde, der i flere tilfælde vedvarer gennem natten.  Intensiteten af konstant støj kan resultere i dysfunktion i høreevnen.  På den anden side kan sværhedsgraden af tændernes slibning også føre til ekstrem stress i både muskulaturen og knoglemassen i området.  Når tændernes slibende bevægelser - der involverer kraftige frem- og tilbagebevægelser af sammenbidte tænder - er intense, kan tilstanden forårsage betændelse i områderne omkring øret og resultere i symptomer, der ligner høretab, ørepine eller unormale lyde i øret.
Heldigvis er der mange måder, hvorpå du kan holde op med at skære tænder. En af de nemmeste er at besøge din tandlæge og bede om en bideskinne - den passer hen over tænderne (normalt tænderne i undermunden), og du har den på, når du sover.
Fordi stress og angst er almindelige faktorer, som kan få dig til at skære tænder, kan reduktion af disse hjælpe med at forhindre tænderskæren. Prøv at motionere regelmæssigt, eller forhør dig om muskelafslappende midler.
Andre ting, du kan gøre, er at skære ned på koffeinholdige produkter som cola og kaffe og holde op med at drikke alkohol. Unødvendig tygning bør undgås (bide i blyanten eller tygge på tyggegummi), og du kan også prøve at slappe af i kæbemusklerne med en varm klud inden sengetid.
I de fleste tilfælde er høretab forårsaget af tænderskæren af forbigående karakter.  Men hvis du er bekymret for din hørelse, skal du bestille tid hos en hørespecialist i di lokale Audika hørecenter.
Hvis du er bekymret for din hørelse, så kontakt ditl lokale Audika hørecenter. Ring 70 400 200.

Book en gratis høretest