Formstøbte ørepropper fra Audika
Blog

Formstøbte høreværn og ørepropper

22-08-2023 00:00:00

Hold støjen ude når den generer

Støj er ikke både skadeligt for din hørelse, og kan ende med sygdommen tinnitus, men er også skadeligt for din evne til at koncentrere sig. Vi kender det alle når vi kører bil og vi skal koncentrere os, så skruer vi ubevidst ned for radioen for at blive mere opmærksomme. Det samme gør sig gældende på vores arbejdspladser, hvor der kan være perioder hvor vi har behov for at koncentrere os og holde al den forstyrrende støj ude. Derfor kan formstøbte ørepropper være en oplagt løsning, når den vigtige mail skal skrives, eller regnskabet gøres op i Excel. 

Velkommen tilbage fra ferie

De fleste har oplevet at nyde flere ugers sommerferie, hvor alle tanker om mails, storrumskontorer og printere er blevet sat fuldstændig på standby, og hvor der har været fuld fokus på hvile, afslapning, hygge med familien, rejseaktiviteter og sådan. Derfor kan støjniveauet, når man så endelig vender tilbage fra ferien til storrumskontoret, nærmest virke infernalsk. Lyden af taster der skriver mails, musen der klikker, snak henover bordet, og den generelle summen der er på et kontor, dominerer og kan gøre det svært når man skal koncentrere sig om noget specifikt. Derfor har flere og flere virksomheder også indført muteboxes og områder hvor medarbejderne kan isolere sig fra den værste støj. 

Men en anden mulighed for at skabe sit personlige rum, er også at få sig et par formstøbte ørepropper, som kan skærme al den forstyrrende støj af, så man igen kan fordybe sig i sit arbejde. Ørepropperne bliver støbt til dine ører, så de sidder helt perfekt, hvilket også er med til at øge komforten så du kan have dem i længere tid af gangen. 

Du kender måske allerede de farvede skumørepropper fra apoteket, som ofte bliver brugt til koncerter. De kan også være fine nok til mindre ting, men ulempen er at de ikke er lavet specifikt til dine ører. Derfor er det ikke unormalt at ørepropperne ikke sidder rigtigt i øret, og enten lukker for meget lyd ind, eller lukker alt for meget ude. Her er de formstøbte varianter markant bedre, for her bliver al den skadelige lyd lukket ude, og fordi de er lavet specifikt til dig, så er de markant lettere at få dem til at sidde rigtigt i ørerne. 

Hvis du vil vide mere om formstøbte ørepropper og høreværn, så kan du finde mere information her. 

Ørepropper og høreværn til forskellige situationer

Der findes selvfølgelig også ørepropper og høreværn til andre situationer end lige når du er på kontoret. Er du håndværker, så er det oplagt at få et formstøbt høreværn, som du kan have på hele dagen uden at det generer dig. Er du musiker, eller bare typen der ofte går til koncerter, så er ørepropper også oplagt, så du kan nyde de sprøde toner fra scenen, uden at risikere tinnitus og andre høreskader. Og så er der selvfølgelig den klassiske soveprop, som kan hjælpe med den uforstyrrede søvn eller hvis din partner snorker. 

Hos Audika kan vi hjælpe dig med at finde de perfekte ørepropper og høreværn, til lige præcis den situation du skal bruge dem til. Så kom forbi din lokale Audika, og få en snak om mulighederne. Du finder din nærmeste Audika her.