Blog

Sådan beskytter du bedst dine høreapparater i den kolde vinter

BidragAudika

19-01-2022 00:00:00

I vinteren må man gerne give sine høreapparater lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed. Kulde påvirker mange ting, og det kan også påvirke dine høreapparater.

Man kan komme langt ved at holde lidt ekstra øje med sine høreapparater i den kolde tid. Det gælder uanset, hvilken slags høreapparater man har. Vi beskytter alt vores elektronik mod ekstreme temperaturer og fugt, og det skal vi også gøre med høreapparater.

Hvad betyder kulden for høreapparater?

Kulden kan have en skadelig effekt på høreapparater af forskellige grunde. 

1. Batterier har det ikke godt i ekstreme temperaturer

Høreapparater er meget robuste. De er bygget til at kunne modstå ekstreme temperaturer i et stort omfang. Dog kan de kolde temperaturer om vinteren øge risikoen for dårlig performance i batterierne, som holder høreapparater kørende.* Hvis dine høreapparater bruger genopladelige batteri, er det en god idé at sikre en rumtemperatur på mellem +10 grader og +35 grader for at sikre de mest optimale betingelser for opladningen. 

2. Høreapparater kan ikke lide fugt

Vinteren fører ikke nødvendigvis til mere regn eller højere fugtighed, men det fører dog med sikkerhed større risiko for at udsætte høreapparaterne for kondens. Når man bevæger sig mellem kulde og varme, som for eksempel om vinteren når man veksler mellem at være ude og ind e, så kan der dannes lidt kondens i høreapparaterne. Nye og moderne høreapparater er designet til at kunne klare alle daglige situationer (dette inkluderer også f.eks. at blive fanget i regnen), men man skal dog alligevel være opmærksom på kondens, da det kan skade funktionaliteten, hvis det opstår i køreapparater.  

Hvordan kan jeg bedre beskytte mine høreapparater i denne årstid?

- Man skal sørge for så godt som muligt at holde dem væk fra steder, hvor de kan blive eksponeret for ekstreme temperaturer og fugt. Hvis man for eksempel skal være ude i en længere periode, kan det være en fordel at have en hat eller pandebånd på, så ørerne og høreapparaterne bliver dækket. På den møde beskytter man ørerne mod kulde, og på samme tid beskyttes høreapparaterne mod risikoen for fugt, regn eller sne.

  • Hvis man skal opholde sig i kulden i længere tid, er det også en god idé at tage nogle ekstra batterier med for en sikkerhedsskyld.  
  • Når man kommer indenfor efter at have været ude, kan man åbne batteriindgangen, så der kommer luft dertil. På den måde undgår man, at der dannes fugt.
  • Hvis du ofte oplever, at der dannes fugt i eller omkring dine høreapparater, kan det være en fordel at investere i ’Dry box’ alt afhængig af, hvilken typer høreapparater dine høreapparater bruger.

Tal med din hørespecialist, hvis du har nogle spørgsmål, eller du er usikker på, hvordan du kan tage hånd om dine høreapparater i vinterperioden. Der kan forekomme forskellige behov alt efter, hvilken type høreapparater, man har.

Ring til os på 70 400 200 


*Factors affecting hearing aid battery life. (n.d.). Rayovac Hearing Aid Batteries. https://www.rayovac.eu/en/discover/factors-affecting-hearing-aid-battery-life

*Instructions for use - Oticon MoreTM. (n.d.). Oticon. https://wdh02.azureedge.net/-/media/oticon-us/main/download-center---myoticon---product-literature/more/ifu/223647us---oticon-more-minirite-r-instructions-for-use.pdf?rev=9024&la=en

*How to care for hearing aids to make them last longer | Oticon. (n.d.). Oticon. https://www.oticon.global/hearing-aid-users/support/how-to/treat-with-care