Blog

Audika anbefaler at spise sundt for en sund hørelse

BidragAudika

22-06-2021 00:00:00 • 3 min. læst

Spis dig vej til en sundere hørelse!

Det er grundlæggende at beskytte dine ører mod fortsat støjeksponering og holde øreinfektioner i skak. Det dog kan komme som en overraskelse, at der er fødevarer, du kan spise for at hjælpe med at beskytte og forhindre høretab og standse udviklingen af et høretab. Ved du, hvilke fødevarer der er gode for en sund hørelse? Her er en liste over fødevarer, du skal have på indkøbslisten for at understøtte sunde ører.

Omega 3 fedtsyrer og D-vitamin

De høje niveauer af omega 3-fedtsyrer og D-vitamin, der generelt findes i fisk som laks, tun, ørred eller sardiner, kan have meget positive effekter på høretab. Omega-3'er - vi ved, at disse fedtstoffer har gavnlige virkninger på det kardiovaskulære system og reducerer inflammation, som kan beskadige følsomt væv, herunder vævet i øret

Antioxidanter og folinsyre

Et regelmæssigt indtag af antioxidanter, især i form af folinsyre, der almindeligvis findes i spinat, asparges, bønner, broccoli, æg, lever og nødder, kan reducere risikoen for høretab med op til 20 %. Antioxidanter reducerer antallet af frie radikaler, der hvirvler gennem kroppen, og som ellers kan skade nervevævet i det indre øre. Det kan skyldes, at kroppen bruger folinsyre til at metabolisere homocystein, en inflammatorisk forbindelse, der reducerer cirkulationen. Et godt kredsløb er en vigtig komponent for at holde hårcellerne i det indre øre sunde, så de fungerer korrekt.

Zink

Du kan øge det indre øres modstand mod aldersrelateret høretab ved at indtage en sund dosis zink. Dette kan blandt andet findes i mørk chokolade eller østers. Zink booster kroppens immunsystem og er også ansvarlig for cellevækst og heling af sår, så det er potentielt nyttigt til at afværge bakterier, der forårsager almindelig forkølelse og i sidste ende de irriterende øreinfektioner. Fødevarer rig på zink omfatter oksekød, svinekød og det mørke kød fra kylling, cashewnødder, mandler, jordnødder, bønner, flækkede ærter, linser, østers - og mørk chokolade!

Vitamin C, E og glutathion

E-vitamin beskytter blodkar og nerver omkring øret, mens C-vitamin styrker immunforsvaret for at modstå øreinfektioner. I lighed med antioxidanter kan C-/E-vitamin holde frie radikaler i skak og styrke dit overordnede immunsystem. Kilden er let at finde: frugt (f.eks. appelsiner) og grøntsager (f.eks. peberfrugter).

Spis bedre, undgå høretab

De fleste af disse kosttilskud er billige og let tilgængelige. Endnu vigtigere er, at de fleste af disse stoffer er sikre at tage for langt de fleste mennesker, der lider af høretab. Hvem vidste, at bedre hørelse kan findes i den nærmeste multivitamintablet? Hvis du vil vide mere om ørerne eller hvordan du forebygger høretab eller har brug for råd om høreapparater, så bare tag kontakt. I mellemtiden, spis sundt, så hører du bedre!

Hvis du er bekymret for din hørelse, så kontakt din lokale Audika. Audika tilbyder gratis høretest.

Book en GRATIS høretest