Elsk dine ører
Hørelsen er væsentlig for vores sociale liv, selvudfoldelse og selvtillid - og i sidste ende vores helbred. At kunne høre er at være i forbindelse med andre og verden omkring dig.

Din hørelse gør dig til den, du er.

 

4 måder at passe på dine ører

prevent hearing loss
Beskyt dine ører
Beskyt dem mod støj. Hvis du ikke kan undgå kraftige lyde, så brug formstøbte høreværn/ørepropper.

Forebryg høretab

Test your hearing
Test din hørelse
Vær opmærksom på forandringer ved din hørelse og bliv testet årligt, når du er fyldt 60 år.

Bestil en gratis høretest

Adjust your hearing aids
Justér dine høreapparater
Hvis du går med høreapparater, bør du få dem tjekket for at se, om de skal gentilpasses eller genjusteres.

Find et hørecenter

try new hearing aids
Prøv nye høreapparter
Vurdér om dine høreapparater stadig er brugbare, eller om du har brug for et nyt sæt med nyere teknologi.

Gratis prøveperiode

test you hearing

Har du brug for en høretest?

Svar på spørgsmålene herunder for at finde ud af, om en høretest er relevant for dig.

Spørgsmål 1 – Middag
Har du udfordringer ved at følge med i samtaler, når der er 4 eller flere personer deltagende?
Har dine venner eller familie foreslået, at du skulle få en høretest?
Kæmper du med at forstå, hvad andre siger, fordi du ikke kan høre tydeligt?
Tager du dig selv i at skrue op for TV eller radio, selvom volumen er for høj for andre?

Your Result:

A hearing test is relevant for you

Dine svar indikerer, at du har symptomer på høretab. Vi vil derfor opfordre dig til at bestille en gratis og uforpligtende høretest i et af vores hørecentre.Bestil en gratis høretest:

Resultatet er en indikation. Når du får foretaget en høreprøve i en af vores høreklinikker, kan vi klarlægge, om du har nedsat hørelse.

DIT RESULTAT:

En høretest er relevant for din

Dine svar indikerer, at du har symptomer på høretab. Vi vil derfor opfordre dig til at bestille en gratis og uforpligtende høretest i et af vores hørecentre.Bestil en gratis høretest:

Resultatet er en indikation. Når du får foretaget en høreprøve i en af vores høreklinikker, kan vi klarlægge, om du har nedsat hørelse.

DIT RESULTAT:

Det kan ikke klarlægges, om en høreprøve er relevant for dig

Dine svar indikere, at du ikke oplevet symptomer på høretab. Vi anbefaler dog, at du bestiller en tid til en høreprøve i et af vores hørecentre, hvis du oplever, at du har svært ved at høre.Bestil en gratis høretest:

Resultatet er en indikation. Når du får foretaget en høreprøve i en af vores høreklinikker, kan vi klarlægge, om du har nedsat hørelse.

Step 1 af 4

At elske sine ører

betyder at vise omsorg for sig selv

Dit helbred er det mest dyrebare, du har. Når du passer på din hørelse, passer du også på dit mentale og fysiske velbefindende. Hvis du mærker og tager hånd om ændringer i din hørelse, kan du bevare en aktiv og sund livsstil.

Find dit lokale hørecenter

At elske sine ører

betyder at leve livet, som du gerne vil

Når du tager hånd om forandringer i din hørelse, tager du et vigtigt skridt i dit liv. Begrænsninger i hørelse må ikke hindre dig i at leve livet, som du har lyst til. Høreapparater giver dig frihed og uafhængighed til at leve livet, som du ønsker det.

Bestil en gratis og uforpligtende høretest

Find hørespecialist nær dig

Lad os hjælpe dig med at passe på din hørelse

Experts in hearing care
Eksperter i hørelse
Vores certificerede hørespecialister foretager gratis og uforpligtende høreprøver, og du får resultatet lige efter.

Om Audika

Quality hearing aid solutions
Høreapparatløsninger af høj kvalitet
Vi tilbyder en bred vifte af høreapparater med den nyeste teknologi fra Oticon og Bernafon.

Bestil en gratis prøveperiode

Aftercare services
Servicetilbud efter købet
Som Audika-kunde er du berettiget til gratis batterier, justeringer, rengøring og reparation.

Bestil en gratis høreprøve

At elske og passe på sine ører

kan øge din selvtillid

Hvis du tager fat på dine høreforandringer, kan du selvsikkert udleve din rolle i livet. Har du nogensinde spurgt dig selv, om du hørte det, der blev sagt, korrekt? Når vi hjælper dig med at finde en høreløsning, der fungerer for dig, kan du takle dagligdagen uden problemer. Det giver selvtillid at vide, at du kan stole på din evne til at høre.

Bestil en gratis og uforpligtende høretest

At elske sine ører

holder dig forbundet til verden

At høre er at være forbundet til omgivelser omkring dig. Når du kan høre klart, så kan du også lytte. Når du lytter, er du nærværende overfor de mennesker og oplevelser, der betyder mest. Klar hørelse hjælper dig med at forblive aktiv i de daglige aktiviteter og gør det muligt for dig at dele livet med omgivelserne omkring dig.

Find dit lokale hørecenter

Elsk dine ører

Vi ved alle at vi kun har ét liv, og én krop, og vi derfor skal passe godt på den og sørge for at vedligeholde det løbende. Det betyder at vi skal dyrke motion, spise sunde ting, huske at grine, sørge for at komme til lægen når vi har skavanker og meget mere. Og hvor vi hurtigt har grebet ud efter brillerne når synet begynder at drille, så kniber det ofte med at få hørelsen med på vognen. Vi ved alle hvor besværligt det er når vores syn bliver svækket, men faktisk spiller vores hørelse en langt større rolle end vi lige tror. Derfor siger vi hos Audika "Elsk dine ører", for det er vigtigt for vores generelle livskvalitet at vores hørelse er i topform. 

Det starter med dig selv

Mange af vores kunder fortæller at de efter de har fået høreapparater, fortryder at de ikke tog beslutningen noget før. For manges vedkommende har de gået i flere år uden at få hjælp til deres høretab, og det har betydet at de er gået glip af mange samtaler, mange ord, mange betydninger og meget mere. Det der også ofte sker når man ikke helt kan høre hvad samtalerne handler om, er at man trækker sig fra samtalen og bliver fjern for sine nærmeste. I takt med at ens hørelse bliver dårligere og dårligere, så vil man til sidst næsten ikke deltage i samtaler længere, og det kan have store psykiske konsekvenser. 

For hvis vi ikke længere er en del af samtalerne, er vi heller ikke længere relevante, og dermed kan man godt få en følelse af at være overflødig. Alt sammen fordi hørelsen ikke er hvad den har været. 

Naturligt at miste hørelsen

Det er naturligt at vores kroppe ikke længere kan de samme ting som da vi var unge. Det samme gør sig gældende med alle andre ting her i livet. Bilen man købte for 10 år siden, kører ikke længere lige så fejlfrit som den gjorde i starten, og den skal have ekstra kærlighed i form af nye dæk, nye bremser, frisk olie og måske en ny kobling. Ofte vil vi selv opleve at vores syn ikke er hvad det har været, og lige så vores hørelse. Faktisk kan aldersrelateret høretab starte allerede i 30'erne, og gradvist udvikle sig med årene. Derfor er det vigtigt at man reagerer når man begynder at se tegn på høretab, for jo før høretabet bliver hjulpet på vej, des større er sandsynligheden for at kunne bremse det. Og så er der også færre år hvor man går rundt med gener. 

Du kan læse mere om aldersrelateret høretab her

Du har kun én hørelse

Aldersrelateret høretab kan man ikke som sådan gøre noget ved for at forebygge, for det sker som sagt med alderen. Dog er det sådan at jo før man får adresseret det, og får det hjulpet på vej, desto mindre vil man være generet af det. Men der er jo også andre former for høretab, der kommet fra ens livsstil. Specielt det at udsætte ens ører for støj og larm, har en skadelig effekt på hørelsen. Hvad end det er at arbejde i støjende miljøer som børneinstitutioner, byggepladser eller større produktionshaller, eller at gå til koncerter med høj musik, så kan længere tids eksponering betyde høreskader, som man efterfølgende kan have svært ved at gøre noget ved. 

Tinnitus er uden tvivl den mest kendte hørelidelse der findes, og det er de færreste af os der ligefrem drømmer om at have en konstant hyletone i ørerne. Det bedste værn mod tinnitus er at bruge ørepropper, som endda kan være formstøbte så komforten er høj, og lydoplevelsen stadig er super god. Du kan læse mere om vores formstøbte ørepropper og høreværn fra Elacin her.