Blog

Høretab og moderne teknologi

BidragAudika

17-06-2021 00:00:00 • 2 min. læst

Tags • Teknologi

Her hos Audika arbejder vi med kunder, der har mange forskellige typer af høretab, herunder høretab forårsaget af sygdom eller genetiske faktorer, og høretab forårsaget af eksponering for høj eller vedvarende støj. Vi har bemærket, at moderne teknologi bringer nye farer for hørelsen, da den gør os i stand til at udsætte ørerne for lyde med højere intensitet og højere lydstyrke end nogensinde før.

Mange er ikke klar over, at hørelsen kan blive beskadiget af støj fra hverdagsgenstande, såsom støjende apparater, der bruges til daglig. Det er vigtigt at beskytte ørerne, hvis du går til koncert, eller hvis du arbejder i et støjende miljø såsom en byggeplads, men du kan også overveje, hvordan du kan beskytte hørelsen i hverdagen.

Hvordan moderne teknologi kan påvirke høretab

  1. Fordybende teknologi. Efterhånden som teknologien udvikler sig, bliver den mere og mere farlig for vores hørelse. Har du bemærket, at lydstyrken bliver højere i biografen eller endda i restauranter og butikker? Film og spil tilbyder nu 3D-oplevelser, og surroundlyd betyder, at vi står over for højere lyde på en mere intens måde end nogensinde før, hvilket har alvorlige konsekvenser for hørelsen. Enhver lyd, der får dine ører til at ringe kan forårsage skade på hørelsen, og du bør overveje høreværn eller helt undgå støjen.
  2. I-øret høretelefoner. Mange mennesker, især unge, lytter til musik med de små høretelefoner, der sættes ind i øregangen, normalt via en smartphone eller mobilenhed. Det betyder, at lydstyrken normalt er højere for at overdøve omgivende støj, og folk har en tendens til at lytte længere. At udsætte ørerne for lydstyrker på mere end 60 decibel i mere end en time hver dag kan forårsage permanent høreskade, men mange mennesker lytter med mere end 85 dB i længere perioder.
  3. Digitale høreapparater. Der er selvfølgelig ikke kun dårlige nyheder. Den teknologi, der bringer os surroundlyd-systemer og øretelefoner, kan også tilskrives udviklingen af meget sofistikerede høreapparater, som kan tilbyde en usynlig løsning på høretab. Høreapparater bliver den næste store ting inden for bærbar teknologi, og vi håber, at dette bliver slutningen på den stigmatisering, der stadig forhindrer folk i at søge hjælp med deres høretab.

 

Book en gratis høretest hos Audika

Hvis du tror, du kan lide af høretab, er det vigtigt at bestille tid til en gratis høretest så hurtigt som muligt. Ubehandlet høretab kan føre til mange yderligere problemer, bl.a. demens og depression, så tidlig hjælp er afgørende, både for dit helbred og ro i sindet. Vores hørespecialister vil arbejde sammen med dig for at hjælpe dig med at finde den bedste høreløsning til din livsstil.

Besøg en af dine lokale Audika høreklinikker for en gratis høretest, og udforsk vores fremragende udvalg af diskrete og effektive høreapparater.