Høreprøve hos Audika
Blog

Op til 80 ugers ventetid i det offentlige

23-02-2024 00:00:00

Inden man får høreapparater, skal man have foretaget en høreprøve for at definere hvor stort et høretab man har, men også hvordan høretabet er. Dog er der stor forskel på hvor længe du skal vente på din høreprøve afhængig af hvor i landet du er, samt om du vælger at få den foretaget i det offentlige eller i det private. 

Hvor kan jeg få foretaget en høreprøve henne?

I Danmark er der to muligheder når du skal have foretaget en høreprøve. Du kan enten vælge at gå igennem det offentlige system, altså via din læge, for at blive henvist til en ørelæge. Det har i mange år været den mest normale løsning, da de fleste af os har et godt forhold til vores praktiserende læge, og gerne vil være i trygge hænder. 

Den anden mulighed du har er at tage til en privat høreklinik, hvor du også kan få lavet din høretest, på nøjagtig samme måde som du ville opleve det hos en ørelæge. 

I modsætning til en privatlæge eller et privathospital, så koster det dig ikke nødvendigvis penge at gå til en privat høreklinik og få testet hørelsen. Det kan sammenlignes med at nogle får foretaget en synsprøve hos en øjenlæge, mens andre får det nede hos deres lokale brillebutik. 

Lang ventetid til en høreprøve i det offentlige

Det er op til den enkelte at vælge om man foretrækker at få en høreprøve i det offentlige eller hos en privat høreklinik, men der kan være stor forskel på hvor længe du skal vente på en høreprøve det ene og det andet sted. 

Ifølge tal fra Høreforeningen, var der i februar 2024 op til 80 ugers ventetid på en høreprøve hvis det skulle være igennem det offentlige. Faktisk er den gennemsnitlige ventetid på lige over 43 uger. 

Til sammenligning er der markant kortere ventetid på en høreprøve i det private, og hos os kan du få en tid inden for 2-3 uger, og ofte med endnu kortere ventetid. 

Tag dit tilskud med

En anden fordel ved at vælge en privat høreklinik som Audika er at du kan tage dit tilskud med. Hvert 4. år kan du få tilskud til høreapparater fra det offentlige hvis du har et høretab, men mange tror fejlagtigt at de så kun kan få høreapparater uden egenbetaling via det offentlige. Det er nemlig sådan at du kan tage dit tilskud med og bruge hos enhver privat høreklinik, så du også her kan få høreapparater gratis. Det kan du evt. læse mere om her

Men der er også en lang række andre fordele ved at vælge Audika når du skal have foretaget en høreprøve eller have nye høreapparater:

  • Mere end 40 klinikker i hele landet - også en klinik nær dig
  • Høreprøven er gratis og uforpligtende
  • Du kan prøve dine nye høreapparater gratis i 30 dage
  • Vi har mange forskellige høreapparater fra Oticon
  • Vores høreapparater fås fra 0,- i egenbetaling og op
  • Vi tilpasser høreapparaterne specifikt til dig, hjælper dig godt igang, og vores dør er altid åben hvis du skal have hjælp

Du kan holde dig opdateret på ventetiderne på en høreprøve i det offentlige her

Bestil tid til en gratis og uforpligtende høreprøve hos os på tlf. 70 400 200 eller ved at klikke her