Der kan være flere forskellige årsager til, at du får et høretab. Mange mennesker oplever med tiden at få et aldersbetinget høretab. Kroppen bliver slidt med alderen, og det gælder også din hørelse. Her på siden kan du læse, hvorfor hørelsen bliver dårligere med alderen, og hvordan høretab kan behandles.

Har du mistanke om, at du har nedsat hørelse? Så bestil tid til en gratis høretest.

Forekomsten af aldersbetinget høretab, også kaldet Presbyacusis, stiger med alderen, specielt efter 55-års alderen. Da det er noget, der sker gradvist, kan det være svært at opdage – og dermed reagere på – før det påvirker din hverdag betydeligt. Typisk starter du med at have svært ved at høre højfrekvenslyde, såsom børnestemmer og fuglekvidder samt tale i støjende og rungende omgivelser, hvorefter høretabet udvikler sig til at omfatte flere og flere toner og situationer. 

Det er meget almindeligt at få et høretab som følge af sin alder. Det skyldes helt enkelt slitage af høresystemet. Måske har du lagt mærke til, at du ikke kan høre små lyde som vindens susen i træerne længere, eller at du har svært ved at følge med i samtaler med flere personer. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at få undersøgt din hørelse. Høretab hos ældre kan nemlig sagtens behandles.

Læs om forskellige typer af høretab.

Med alderen degenereres de sensoriske celler i ørerne, hvilket påvirker din hørelse. De sensoriske celler består af små hår, der sidder i ørerne, og som registrerer lyd. Med alderen bliver de sensoriske celler ødelagt, hvilket forårsager den aldersbetingede hørenedsættelse. 

Idet cellerne ikke er i stand til at regenerere sig selv, når de først er gået i stykker, kan hørelsen ikke genvindes. Der findes dog gode muligheder for behandling af nedsat hørelse, så du kan fortsætte dit liv som før.

Sensorineuralt høretab

 

introbanner-nuances-grandpa2-1920x700_2

Nedsat hørelse kan påvirke din livskvalitet betydeligt i en negativ retning. Det kan være svært at opretholde et aktivt liv, når du ikke kan høre det, der foregår omkring dig. Heldigvis kan de fleste typer aldersrelaterede hørenedsættelser behandles med de rette høreapparater.  

Udviklingen inden for høreapparater har været markant de seneste mange år. Når du vælger et Audika Hørecenter, er du sikret de bedste høreapparater på markedet, hvilket betyder, at du kan genvinde meget af din hørelse. Vores hørespecialister hjælper dig med at finde de bedste høreapparater til din hørenedsættelse og din livsstil, så du fortsat kan leve et godt liv fyldt med kvalitetstid med de mennesker, du holder af.

Hvis du har mistanke om, at du har en aldersbetinget hørenedsættelse, bør du reagere på det hurtigst muligt. I dit lokale Audika Hørecenter kan vores hørespecialist hjælpe dig med at finde den bedste løsning til netop din hørenedsættelse og dit liv. 

Hvilke høreapparater, der er de bedste for dig, afhænger af din hørelse, dine ønsker til høreapparaternes funktioner og din livsstil. Hvis du lever et aktivt liv, hvor du dyrker meget sport, stiller det nogle særlige krav til dine høreapparater. Har du et rigt socialliv, er det måske vigtigt for dig at høre bedre i situationer, hvor der er mange mennesker, mens du muligvis foretrækker et par høreapparater, du kan bruges som headset, hvis du godt kan lide at tale i telefon, mens du kører i bil. Vi har høreapparater, der kan klare alt dette og mere til, så du ikke skal gå på kompromis med din livsstil, selvom du har nedsat hørelse.