Tinnitus

Tinnitus kan være en ringende, hvæsende, summende eller brusende tone for ørerne, som kun du kan høre. Det kan for mange mennesker have stor indvirkning på dagligdagen for eksempel i form af stress, angst, vrede og søvntab. Over 80 % af dem, der lider af tinnitus, har også en grad af høretab uden at være bevidst om det. Der findes ingen kur mod tinnitus, men for nogle kan høreapparater hjælpe dem til at føle, at lyden af tinnitus ikke længerere er så dominerede. 

Bestil en gratis høretest

Noise-induced_hearing_loss_403x403

Årsager til tinnitus

Tinnitus er ikke en sygdom, men et symptom, der kan være forårsaget af mange årsager. Den mest almindelige årsag er overeksponering af støj, som kan beskadige de små hårceller i det indre øre. Hårcellerne laver lyde, du hører, om til signaler, som hjernen kan forstå. Hjernen modtager færre signaler, hvis nogle af disse tager skade. Forskning tyder på, at hjernen i høj grad forsøger at kompensere for de manglende signaler ved en at lave en ny lyd.*

Du er i risikogruppen for at udvikle tinnitus og høretab, hvis du arbejder i et støjende miljø uden at beskytte dine ører. Jo højere støjen er, og jo længere du er udsat for den, jo større er risikoen for at din hørelse tager skade. Hvis du bruger høretelefoner i et længere tidsrum i løbet af dagen, skal du være opmærksom på, at lyden/volumen ikke er ekstrem, da dette også kan forårsage tinnitus. Risikoen for at udvikle tinnitus er større, når du bruger de såkaldte i-øret høretelefoner i stedet for andre typer af høretelefoner, som dækker hele øret.

*Vi behandler udelukkende tinnitus i forbindelse med høretab

hearing-loss-tinnitus

Hvordan påvirker tinnitus mig?

Nogle er i stand til at ignorere deres tinnitus det meste af tiden. For andre kan symptomerne have en negativ indflydelse, som kan føre til stress, vrede, koncentrationsproblemer og ensomhed. Nogle kan blive meget sensitive over for steder med konstant snak eller høj musik, som kan betyde, at de begynder at undgå disse situationer helt. Andre oplever, at deres tinnitus kan være så forstyrrende, at en god nats søvn er langt uden for rækkevidde.

tinnitus_sound_big_round_spot

Kan tinnitus behandles?

Der findes ingen kur mod tinnitus, men der er mange måder, som lader dig tage kontrol over den og dermed reducere indflydelsen, den har på dit liv. Kombinationen af lydterapi og rådgivning af vores hørespecialister kan hjælpe dig med at få kontrollen tilbage og styre symptomerne. Det kan også hjælpe dig med at sove bedre og lære dig, hvordan du undgår omstændigheder, der udløser din tinnitus.

Selvom det ikke er muligt for lyd at fjerne tinnitus, kan lydterapi være et godt redskab til at håndtere symptomerne. Du lytter til forskellige, særligt udvalgte lyde, som kan få dig til at føle, at din tinnitus bliver kraftigt reduceret eller er midlertidigt væk. Det bliver dermed nemmere for dig at holde fokus på andet end din tinnitus ved at fokusere på noget mere behageligt.

Høreapparater og lydteknologi 

Høreapparater med Tinnitus SoundSupport™ og app med lindrende lyde

 • hearing_aid_alta2_pro_ti_white_bg

  Oticon Alta2 Pro Ti

  Et avanceret høreapparat i høj kvalitet, som kan tilpasses til dine præferencer.

 • tinnitus_app_round_spot_v2

  Tinnitus lyd-app

  Med Oticons app kan du få lindrende lyde, når du har allermest brug for dem. Find den i AppStore eller Google Play.

 • hearing_aid_nera2_pro_white_bg

  Oticon Nera2 Pro Ti

  Et høreapparat med fremragende lydkvalitet og mange muligheder for individualisering.

Tror du, at du har tinnitus?

​Hvis du mistænker, at du har tinnitus i forbindelse med et høretab, så kontakt os. 

Bestil en gratis høretest   Ring mig op

Eller ring til os: 70 400 200

Find-your-local-hearing-center_Mastersite

Find dit nærmeste
hørecenter

Find hørecenter